ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Η ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΤΣΑΤΣΑΡΗ

Προσπάθεια συλλογική και αλληλέγγυα

* Μίλησε χθες σε δικηγόρους ενόψει των κυριακάτικων εκλογών

Δημοσίευση: 21 Νοε 2017 22:18

Συλλογική και αλληλέγγυα χαρακτήρισε την προσπάθειά της η υποψήφια πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ελπινίκη Τσάτσαρη, στη χθεσινοβραδινή ομιλία της ενόψει των κυριακάτικων εκλογών. Η κ. Τσάτσαρη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Μεγάρου, παρουσία συναδέλφων της τόνισε πως δεν υπάρχουν κομματικές αγκυλώσεις και εξήγησε πως κατεβαίνει χωρίς ομάδα καθώς «δίνω βαρύτητα στα πρόσωπα και όχι στις ομάδες».

Για την υποβάθμιση του ρόλου των δικηγόρων από την κοινωνία έθεσε το ζήτημα σε τέσσερις ενότητες «Πρέπει να παρέμβουμε για να υπάρχουν περισσότεροι δικαστές για να υπάρξει επιτάχυνση. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα όταν είναι λίγοι οι δικαστές, είναι η πρώτη. Η δεύτερη είναι η οικονομική κρίση που περνάει η κοινωνία. Τρίτη ενότητα είναι τα φορολογικά θέματα, ενώ τελευταία ενότητα είναι το γεγονός πως τα καταξιωμένα πρόσωπα δεν ασχολούνται για να φτάσουν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο ψηλά στα υπουργεία».

Ζήτησε την αξιοποίηση «ολόκληρου του δικαστικού δυναμισμού. Να λειτουργήσουν τα συλλογικά όργανα και να δώσουν ευελιξία στις κινήσεις του προέδρου και να γίνονται περισσότερες γενικές συνελεύσεις. Όταν υπάρχουν θέματα θα πρέπει να συγκαλείται» τονίζοντας πως πρέπει να υπάρχει «διαφάνεια, όχι ειλημμένες αποφάσεις».

Αναφέρθηκε στους νέους δικηγόρους λέγοντας πως «πρέπει να συμμετάσχουν σε επιστημονικές επιτροπές να έχουν επαφή με Ευρωπαίους για να γίνεται απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για να βοηθηθούν».

Τέλος, μίλησε για την καθημερινότητα των δικηγόρων λέγοντας πως «μετά τις αναβολές να τίθεται ωράριο για να μην είναι όμηροι οι δικηγόροι», ενώ ζήτησε και «πάρκινγκ για τους δικηγόρους στον χώρο του δικαστικού μεγάρου για ένα εύλογο χρονικό περιθώριο».

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass