ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Το 8o Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2015 11:48 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιουν 2015 11:51

Για 8η χρονιά διοργανώνεται το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, την Τετάρτη 24 Ιουνίου, ώρα 20:00, στο Φρούριο (πλατεία Λαμπρούλη). «Ο δρόμος μας αρχινά, από 'κει που ο δικός σας τελειώνει», τονίζει η ΚΝΕ Λάρισας, επισημαίνοντας ότι το Φεστιβάλ αποτελεί «πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για όλους τους νέους εργαζόμενους, άνεργους, τους σπουδαστές σε μαθητεία και κατάρτιση». Και συνεχίζει: «Από τη μια, ο κόσμος της εργατικής τάξης, που με τα χέρια και τους κόπους της παράγει τα πάντα, που «γέννησε» αμέτρητα παραδείγματα θυσιών, αντοχής και ηρωισμού για την κοινωνική απελευθέρωση, που συνοδεύτηκε από τα μεγαλύτερα ιδανικά και αξίες, βασίζεται στις πιο πρωτοπόρες ιδέες της ανθρωπότητας.

Και από την άλλη, ο κόσμος των καπιταλιστών, των παράσιτων πάνω στη δουλειά εκατομμυρίων εργαζομένων, ο κόσμος της αγριότητας της αστικής τάξης, του πολέμου και του φασισμού, που συνοδεύεται από τον ατομισμό και τη μοιρολατρία, που μόνο εμπόδια βάζει στο να αξιοποιηθούν όλες οι σύγχρονες δυνατότητες για την κάλυψη των αναγκών του λαού και των παιδιών του. Αυτοί είναι οι «δύο κόσμοι», σε μόνιμη και διαρκή σύγκρουση, ανεξάρτητα από τις εναλλαγές κυβερνήσεων στα πλαίσια του εκμεταλλευτικού συστήματος».

«Μπορούμε σήμερα να ζήσουμε καλύτερα, υπάρχει διέξοδος για το λαό και τη νεολαία», τονίζει η ΚΝΕ Λάρισας. «Να ανατρέψουμε το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης. Με κοινωνική ιδιοκτησία στα μονοπώλια, με εργατικό έλεγχο, έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ, την εργατική τάξη και τους συμμάχους της στην εξουσία. Κόντρα στην κατάσταση που ζούμε σήμερα, με τους μισθούς πείνας, τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας (voucher), την ανεργία. Κόντρα στις σπουδές που ακριβοπληρώνουμε και την απλήρωτη πρακτική άσκηση. Κόντρα στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να μας φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε εργασιακά και ασφαλιστικό».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με τίτλο: «……έρχονται από πολύ μακριά, πάνε πολύ μακριά ……Χθες-σήμερα-αύριο…… Δείχνουν τον δρόμο μπροστά……» από την θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Ομιλία από τον Θοδωρή Αναπλιώτη, γραμματέα του Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Ροκ συναυλία με τους Nonamesuffering (NNS)/FearsConstellation και Λευτέρης Βουλγαράκης. Λαϊκό – Ρεμπέτικο γλέντι. Παίζουν: Ανδρέας Νούτσος, Ελιάννα Κούτη - Εφραιμίδου, Μανώλης Γαρυφαλλόπουλος και Σάκης Πνευματικός. Στον χώρο θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass