ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥΣ - ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ανοίγει ο δρόμος για τους e-πλειστηριασμούς

* Παραστάσεις διαμαρτυρίας ετοιμάζει την Τετάρτη η «Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας»

Δημοσίευση: 28 Νοε 2017 22:31

Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μετά τη χθεσινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των συμβολαιογράφων Αθήνας-Πειραιώς να αναστείλουν την αποχή που είχαν κηρύξει.

Η διαδικασία υπήρξε τεταμένη καθώς πέντε μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ παραιτήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης και αποχώρησαν. Υπήρξε ωστόσο η απαιτούμενη απαρτία και συνεχίστηκαν οι εργασίες της.
Η παραπάνω απόφαση σημαίνει ότι από αύριο μπορούν να ξεκινήσουν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Ωστόσο στη Λάρισα και σε άλλες περιοχές της χώρας ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν θα γίνουν καθώς ο σύλλογος δεν υπέγραψε τη σχετική σύμβαση για την προμήθεια του συγκεκριμένου λογισμικού.
Να σημειώσουμε πως οι συμβολαιογράφοι είχαν αποφασίσει να απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους λόγω των αλλεπάλληλων περιστατικών βίας που είχαν αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών, αλλά και επιθέσεων στα γραφεία τους από τις λεγόμενες συλλογικότητες που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς. Συμβολαιογράφοι που συμμετείχαν στη Γ.Σ. υποστήριζαν ότι με τη σημερινή απόφαση, δίδεται 2μηνο περιθώριο στην Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που πρόσφατα έδωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί της τόσο για αυτόφωρες συλλήψεις όσων επιτίθενται σε βάρος συμβολαιογράφων κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών και για τα αστυνομικά μέτρα ως προς την ασφάλειά τους, όσο και για αλλαγή στο πλαίσιο διεξαγωγής των πλειστηριασμών.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ… ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Στο μεταξύ η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας κατά των πλειστηριασμών σε συνέλευση που πραγματοποίησε χθες στο «Μετροπόλ» αποφάσισε να συνεχίσει τη δράση της και αύριο το πρωί οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας σε κεντρικό τραπεζικό κατάστημα της πόλης και το μεσημέρι συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Λάρισας.
Όπως επισημάνθηκε στη συνέλευση, οι θεσμοί έχουν ζητήσει να γίνονται 600-700 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί τον μήνα μέχρι τις αρχές του νέου έτους, έτσι ώστε με σταδιακή αύξηση μετά το δεύτερο εξάμηνο ο συνολικός αριθμός των ακίνητων που θα χαθούν να φτάσει τις 18.000! Είναι προφανές ότι η λαϊκή περιουσία μπαίνει σε καθεστώς αναγκαστικής ρευστοποίησης ώστε για μια ακόμη φορά να χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες και το ευρωσύστημα. Μας έκοψαν τους μισθούς, τις συντάξεις, μας φτωχοποίησαν, μας έκαναν ανικάνους να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις, μας ρήμαξαν στη φορολογία, μας υπερχρέωσαν και μας οδήγησαν τελικά στο σημείο που να πρέπει να δώσουμε και τις περιουσίες μας για ρευστοποίηση για να μείνουν οι ελίτ στο ευρώ και οι Τράπεζες της ΕΕ σταθερές».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass