ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Προορισμός για τις σχολικές εκδρομές η Λάρισα

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2017 22:20
«Τα σχολεία που θα βρεθούν στην πόλη την περίοδο των γιορτών θα επισκεφθούν και το «Πάρκο των Ευχών», δηλώνει ο Παν. Νταής «Τα σχολεία που θα βρεθούν στην πόλη την περίοδο των γιορτών θα επισκεφθούν και το «Πάρκο των Ευχών», δηλώνει ο Παν. Νταής

Προορισμός για τις σχολικές εκδρομές επιθυμεί να γίνει ο Δήμος Λαρισαίων, και καλεί τους μαθητές να γνωρίσουν την πόλη, προτείνοντας μια σειρά δράσεων. Στους στόχους προβολής του Δήμου είναι ο μαθητικός τουρισμός, η προώθηση της πόλης ως «City Break» προορισμού και η προσέλκυση τουριστών από τα Βαλκάνια.

Ο τουρισμός πόλεων είναι μια ανερχόμενη τάση, και αφορά στους ανθρώπους αυτούς που δεν επιθυμούν απλά μια επίσκεψη αλλά μια βαθύτερη γνωριμία με τον πολιτισμό, την πραγματική ζωή, τον ρυθμό και τον χαρακτήρα μιας πόλης. Ανάλογη είναι η ενημέρωση που λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί από το υλικό προβολής της πόλης καθώς αναφέρεται ότι «στη Λάρισα βρίσκεται το σημείο όπου η ιστορία, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση συναντώνται αρμονικά. Συγχρόνως η πόλη αποτελεί σταυροδρόμι όλων των εγχώριων τουριστικών διαδρομών. Για τους λόγους αυτούς συνιστά ιδανικό προορισμό για ολιγοήμερες εξορμήσεις».

Σκοπός του Δήμου, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής είναι να έρθουν σχολεία από όλη την Ελλάδα στην πόλη της Λάρισας και αυτή την περίοδο να συνδυάσουν την επίσκεψή τους και με το «Πάρκο των Ευχών», στο Αλκαζάρ που ανοίγει τις πύλες του την ερχόμενη Παρασκευή. «Ήδη υπάρχουν σχολεία που έχουν δείξει ενδιαφέρον να επισκεφθούν τη Λάρισα συνδυάζοντας την επίσκεψή τους με το “Πάρκο των Ευχών”», σημείωσε.

Έτσι, λοιπόν, η δημοτική αρχή έχει διαμορφώσει προτεινόμενα προγράμματα, για μία, δύο και τρεις ημέρες διαμονής για σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος «Βόλτες στην πόλη του πολιτισμού και της εκπαίδευσης», το επόμενο διάστημα η εκπαιδευτική κοινότητα θα έχει στη διάθεσή της και διαδραστικά βίντεο για τα μουσεία και τους χώρους που μπορούν να επισκεφτούν οι μαθητές.

Στα προτεινόμενα προγράμματα, υλικό των οποίων διανεμήθηκε και κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Philoxenia», συμπεριλαμβάνονται επισκέψεις στο Διαχρονικό μουσείο, τη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Α΄ Αρχαίο Θέατρο, το Μπεζεστένι, την Τρίκλιτη Παλαιοχριστιανική Βασιλική, τον Μύλο του Παππά, το μνημείο του Ιπποκράτη, το Β΄ Αρχαίο Θέατρο και το Λαογραφικό μουσείο.

«Τα μηνύματα που έχουμε εισπράξει μέχρι στιγμής είναι θετικά», δηλώνει ο κ. Νταής για να προσθέσει ότι «μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια και με τη συνεργασία θα επιτευχθεί η ανάδειξη της πόλης, διότι η Λάρισα έχει μεγάλο πολιτιστικό απόθεμα. Πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων πραγματοποιούνται στο Διαχρονικό μουσείο, στο Λαογραφικό, στην Πινακοθήκη. Στόχος τους, η μετατροπή των επισκεπτών, και κυρίως των μαθητών, από παθητικούς δέκτες μιας ξενάγησης σε ενεργητικούς αποδέκτες μιας εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό έχουν προσεκτικά σχεδιαστεί προγράμματα και διεξάγονται στους χώρους των μουσείων. Να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να γνωρίσει μια άλλη, διαφορετική Λάρισα».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass