ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΖΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΙΜΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Eβλεπε σταυρό και τον έπιαναν… «διαόλια»

• Καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας σε έξι χρόνια

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2017 22:03

Ιδιαίτερη αδυναμία στο σύμβολο της ορθοδοξίας, δηλαδή τον σταυρό, αλλά μόνο όταν αυτός ήταν… χρυσός και τον φορούσαν στον λαιμό τους μόνες και ηλικιωμένες γυναίκες, είχε ένας 25χρονος αλλοδαπός που καταδικάστηκε από δικαστήριο της Λάρισας.

Ο νεαρός κλέφτης κρίθηκε ένοχος από το δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τις πέντε ληστείες που διέπραξε σε λίγους μήνες. Στόχος του ήταν να παίρνει τους σταυρούς μεγάλης αξίας και να τους πηγαίνει σε διάφορους ενδιαφερόμενους.
… «Στις 9 το βράδυ ερχόμουν από τον σταθμό. Ενώ περίμενα το αστικό τον είδα που ερχόταν και με κοιτούσε επίμονα. Φορούσα σταυρό και αλυσίδα και ξαφνικά την ώρα που καθόμουν αισθάνθηκα ένα χέρι, γύρισα και τον είδα. Αγρίεψε, δεν κατάλαβα πως ήθελε να μου πάρει τον σταυρό. Έτρεξα στον δρόμο και κάποιος μου είπε πως μου πήρε τον σταυρό. Μου έσκισε και την μπλούζα και μάτωσα. Πήγα στην ασφάλεια μετά και τον αναγνώρισα. Ταράχτηκα μόλις τον είδα. Ο σταυρός ήταν αξίας χιλίων ευρώ».
… «Όπως προχωρούσα πάνω στον δρόμο μου τράβηξε την αλυσίδα και το έβαλε στα πόδια. Το έκανε με τέτοιον τρόπο που δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα».
… «Είχα πάει να ψωνίσω στον μπακάλη. Ερχόταν από τον δρόμο και νόμιζα πως κάτι ήθελε. Του λέω τι θέλεις παιδί μου; Είδε όμως την αλυσίδα και μου την άρπαξε. Εγώ έπεσα κάτω και δεν κατάλαβα τίποτα όταν μου έκοψε την αλυσίδα. Ο σταυρός έπεσε μέσα στο φανελάκι μου. Δεν μπορώ να τον κοιτάξω, τρέμω ολόκληρη, αυτός είναι».
Κατέθεσαν μεταξύ άλλων κάποιες από τις παθούσες που κατέθεσαν τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο δικαστήριο. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος απολογήθηκε λέγοντας πως είχε πολλά χρόνια στην Ελλάδα και πως ενώ στην αρχή δούλευε στη λαϊκή, τότε δεν είχε δουλειά και είχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Δήλωσε μετανιωμένος.
Κρίθηκε ένοχος για τις ληστείες, που έγιναν στον γειτονικό Βόλο πέρυσι και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών.
Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass