ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Εδώ και τώρα πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο ανατροπής»

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2017 15:28

Την ανάγκη συγκρότησης «πολιτικού και κοινωνικού μετώπου ανατροπής εδώ και τώρα» σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει αύριο Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική πλατεία, στις 10:30 π.μ.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΛΑΕ, «το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση τα νέα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης και του προϋπολογισμού 2018. Στα νέα μέτρα μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: Νέα μείωση προνοιακών και κοινωνικών (οικογενειακά, αναπηρίας, θέρμανσης κλπ) επιδομάτων κατά 1,6 δισ. ευρώ. Μείωση των δαπανών για την υγεία (δημόσια νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ) 580 εκατομμύρια ευρώ. Κατάργηση του ΕΚΑΣ για άλλους 140.000 χαμηλοσυνταξιούχους και σε ένα χρόνο πλήρη κατάργηση για όλους τους άλλους.

Νέα φοροεπιδρομή με πρόβλεψη 1 δισ. ευρώ περισσότερους άμεσους και έμμεσους φόρους. Επέκταση της ελαστικής εργασίας και απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων. Η ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών όπως το ρεύμα και το νερό. Αύξηση του αυταρχισμού και περιορισμός της κοινωνικής και συνδικαλιστικής δράσης. Εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί προκειμένου να αρπάξουν το κάθε λαϊκό σπίτι οι τράπεζες και τα ξένα funds.

Όλα δείχνουν ότι οι μνημονιακές πολιτικές δεν τελειώνουν. Απαιτείται μια άλλη πολιτική με επίκεντρο: την κατάργηση των μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους, το σταμάτημα της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας, τον τερματισμό της λιτότητας και την αύξηση μισθών και συντάξεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass