Η ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΕΩΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ 2019

Εργα ξανά στο ΟΥΗΛ μετά από χρόνια

* Υπογράφηκε χθες στο Δημαρχείο η πρώτη σύμβαση

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2017 22:15
Από την υπογραφή της σύμβασης χθες στο Δημαρχείο Από την υπογραφή της σύμβασης χθες στο Δημαρχείο

Μετά από απραξία πολλών ετών, που είχε ως αποτέλεσμα να «στοιχειώσει» η νέα θεατρική σκηνή, τις επόμενες ημέρες εγκαθίσταται εργολάβος στο Προσκήνιο Πολιτισμού. Η απόφαση της δημοτικής αρχής να χρηματοδοτήσει την αποπεράτωση του Θεάτρου ΟΥΗΛ με ιδίους πόρους σε συνδυασμό με την απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να εγκρίνει τη χρηματοδότηση του έργου με πόρους του ΕΣΠΑ, θα έχει ως αποτέλεσμα η Λάρισα να αποκτήσει μια σύγχρονη θεατρική σκηνή, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τις πολιτιστικές υποδομές της πόλης.

Χθες, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, πλαισιωμένος από πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, Γιάννη Ρουπακιά, την πρώτη σύμβαση του έργου (αρχικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ) που αφορά κυρίως σε ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Από τη χρηματοδότηση, με 5 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ μέσω του ΒΑΑ, που ενέκρινε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα ακολουθήσει μια δεύτερη σύμβαση που θα αφορά στον εξοπλισμό του Θεάτρου ΟΥΗΛ.

«Με τη σημερινή σύμβαση» δήλωσε χθες ο κ. Καλογιάννης υπογράφοντας, «η πρώτη φάση του έργου θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2018. Σύντομα αναμένουμε και τη δεύτερη εργολαβία για να ξεκινήσει παράλληλα το έργο έτσι ώστε όλες οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί το Πάσχα του 2019, το έργο αυτό να έχει ολοκληρωθεί μέσα στη θητεία μας».

«Πρόκειται» τόνισε ο κ. Καλογιάννης «για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την πόλη, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει τις πολιτιστικές υποδομές της πόλης, με ένα σύγχρονο θέατρο – στολίδι. Σημειώνεται ότι θα υπάρξει και δεύτερος διαγωνισμός προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΒΑΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας που θα αφορά στην προμήθεια σύγχρονου οπτικοακουστικού εξοπλισμού του Θεάτρου».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων χαρακτήρισε «σημαντική την ημέρα, αφού με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινούν τα έργα στο Προσκήνιο Πολιτισμού. Η ολοκλήρωση του θεάτρου θα αναβαθμίσει το επίπεδο της πολιτιστικής δραστηριότητας στην πόλη μας, καθώς το Προσκήνιο Πολιτισμού θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει με άρτιο τρόπο σημαντικές παραστάσεις».

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «το έργο αφορά στην υλοποίηση των υποδομών του θεάτρου της Λάρισας, το οποίο ευρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 4.000 m2 πίσω από το κτίριο της Νομαρχίας και περιβάλλεται από τις οδούς Κουμουνδούρου – Ανθ. Γαζή και Βελλή.

Το κτίριο συνολικής δόμησης 4.530 m2 τοποθετήθηκε κεντρικά στο οικόπεδο, αφήνοντας το μεγαλύτερο τμήμα ακάλυπτου χώρου προς την Κουμουνδούρου, ώστε να διαμορφωθεί σε πλατεία που θα συνδυαστεί με την είσοδο του θεάτρου και τη μελλοντική προτεινόμενη πεζοδρόμηση της οδού.

Με την προηγούμενη εργολαβία έχουν ολοκληρωθεί, ο εξ οπλισμένου σκυροδέματος σκελετός του κτιρίου, το σύνολο του εξωτερικού περιβλήματος του κελύφους του κτιρίου, οι όψεις, το δώμα αυτού, καθώς και ολοκληρωμένο το μεγαλύτερο τμήμα του ισογείου με τη μικρή αίθουσα.

Με την παρούσα εργολαβία θα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες υποδομές του κτιρίου όσον αφορά στις οικοδομικές και Η-Μ εργασίες, ενώ θα υλοποιηθούν τελειώματα των οικοδομικών εργασιών.

O συνολικός αριθμός των θεατών μέσα στην αίθουσα σε 569 θέσεις κατανέμεται σε δύο στάθμες. Tην πλατεία, όπου και ο κύριος όγκος των καθισμάτων (410 θέσεις) και τον A' εξώστη (159 θέσεις)».

Από τον Δήμο Λαρισαίων διευκρινίζεται πως «η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 20-07-2017 και με την υπ΄ αρ. 496/14-09-2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στην τεχνική εταιρία ΒΕΡΜΙΟ Α.Τ.Ε.Ε. με μέση τεκμαρτή έκπτωση 54,18% και συμβατικό ποσό 1.637.806,84 ευρώ το οποίο αναλύεται σε 1.320.811,97 ευρώ εργασίες και 316.994,87 ευρώ Φ.Π.Α. 24%.

Ο προσυμβατικός έλεγχος του έργου εγκρίθηκε με την υπ΄ αρ. 387/2017 Πράξη του Ε΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την υπ΄ αρ. πρ. 60320/31-10-2017 κοινοποίηση στην Υπηρεσία «περί μη κωλύματος υπογραφής της δημόσιας σύμβασης του έργου».

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 280 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, ήτοι τον Σεπτέμβριο 2018. Η μελέτη εφαρμογής εκπονήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο K. ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ- Φ. ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ KAI ΣΥΝEΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε. «ΜΕΤΡΟΝ» και θεωρήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων».

Κατά την υπογραφή της σύμβασης χθες, παρευρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας Γιάν. Ρουπακιάς, ο αντιδήμαρχος Έργων Γ. Σούλτης, η γενική γραμματέας Βάσω Μόσιαλου, η γενική διευθύντρια Λίλη Γιοβρή, ο αναπλ. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Αθαν. Πατσιούρας και ο αναπλ. προϊστάμενος του τμήματος Εργων – υποστήριξης Δήμων, Μιχ. Τσιάρας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass