ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέος Οργανισμός με παλιά κόντρα

* Αναβλήθηκε η αγορά των Μουσών, ελλείψει απαρτίας

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2017 22:35

Τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Λαρισαίων, ενέκρινε χθες βράδυ κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε μια συνεδρίαση που δεν έλειψε η αντιπαράθεση, όχι τόσο για τον χαρακτήρα των αλλαγών όσο για μια, παλιά και συντεχνιακή κόντρα, ως προς την εξίσωση των πτυχίων, αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Πτυχιούχων που, με βάση (και) το πτυχίο τους θα κριθούν προκειμένου να καταλάβουν θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων στο Δήμο Λαρισαίων.

Ο νέος ΟΕΥ στοχεύει στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών με σκοπό «την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτικών αποφάσεων της δημοτικής αρχής προς όφελος των πολιτών», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ασκούν κριτική στη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι ο Οργανισμός «δεν επιφέρει νέες αλλαγές» καταθέτοντας παράλληλα επιμέρους προτάσεις.

«Οι όποιες αλλαγές» τόνισε ο κ. Καλογιάννης «στοχεύουν στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών» για να εξηγήσει τους λόγους που αποφασίσθηκε η αυτόνομη ύπαρξη Διευθύνσεων, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, η ενίσχυση της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας, η δεύτερη Γενική Διεύθυνση, κ.α.

Με τον αντιδήμαρχο Γ. Σούλτη να εισηγείται αναλυτικά τις αλλαγές ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι «έχει λυθεί το θέμα των πτυχίων ΠΕ και ΤΕ». Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Δημοτικών Υπαλλήλων, Ζήσ. Γκαραλιάκος, κατέθεσε εξειδικευμένες προτάσεις για τμήματα του Δήμου (Μαγειρεία, Πράσινο, Δημ. Αστυνομία) σημειώνοντας την ανάγκη να γίνουν προσλήψεις προσωπικού ζητώντας επίσης τη νομική κάλυψη των εργαζομένων. Τέλος έκανε κριτική στη δημοτική αρχή γιατί «ενώ διαθέτει έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, ανέθεσε τον ΟΕΥ σε εργολάβο».

Την ίδια διάσταση, της ανάθεσης δηλαδή του έργου της «σύνταξης» του νέου Οργανισμού σε ιδιωτική εταιρία, έθιξε και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου. Για να επισημάνει ότι «ο ΟΕΥ δεν προσφέρει κάτι καινούργιο που να κάνει ανατροπή όπως και ο κ. Σούλτης παραδέχθηκε» πρόσθεσε η κ. Καραλαριώτου καταθέτοντας προτάσεις για επιμέρους θέματα και καταψηφίζοντας την εισήγηση.

«Ο νέος Οργανισμός θα πρέπει να είναι ευέλικτος» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Κων. Τζανακούλης τονίζοντας ότι «στόχος είναι να εξυπηρετείται ο πολίτης» για να κάνει τέλος αναφορές στις αλλαγές που έγιναν στον ΟΕΥ, επί δικής του θητείας.

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Εκτ. Νασιώκα, Μαίρη Καμηλαράκη, ζήτησε για τις θέσεις διευθυντών να προηγούνται οι απόφοιτοι Πανεπιστημίων, καταθέτοντας επίσης συγκεκριμένες προτάσεις για διάφορες θέσεις προϊσταμένων (Αμαξοστάσιο κλπ) και καταψήφισε την εισήγηση.

Ο επικεφαλής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Ντ. Διαμάντος αφού άσκησε κριτική ότι η δημοτική αρχή δεν δίνει έμφαση σε θέματα όπως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, τα ευρωπαϊκά προγράμματα κλπ, σημείωσε ότι προτεραιότητα στην κάλυψη θέσεων έχουν οι απόφοιτοι ΠΕ και μετά οι απόφοιτοι ΤΕ. Με τον κ. Σούλτη να παρεμβαίνει σημειώνοντας ότι, τα πτυχία είναι ίσα νομικά.

Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ, Π. Κρίκης, καταψήφισε την εισήγηση σημειώνοντας ότι «η ουσία είναι ότι δεν καλύπτονται οι ανάγκες σε προσωπικό και οι προσαρμογές γίνονται για να εξοικονομηθούν πόροι και αυτός είναι ο βασικός χαρακτήρας του νέου ΟΕΥ». Το νέο Οργανισμό, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καταψήφισε τέλος και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Θωμ. Δαούλας, ζητώντας να μην υποβαθμιστεί η Παιδεία.

ΜΟΥΣΕΣ

Στο μεταξύ, ελλείψει… απαρτίας αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες συζήτηση που αφορούσε στην αγορά του διατηρητέου κτιρίου «Αβραάμ Μουσών», στη συμβολή των οδών Φαρμακίδου και Παλαιστίνης.

 Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Λαρισαίων επήλθε σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες για την εξαγορά του κτιρίου αντί 460.000 ευρώ. Η λήψη της απόφασης απαιτούσε αυξημένη πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο (τα 2/3 των συμβούλων) αλλά παρά την επισήμανση από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημ. Τάχο, αρκετοί σύμβουλοι παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σταδιακά έφευγαν από τη συνεδρίαση, παρότι δεν ήταν και ιδιαίτερα προχωρημένη η ώρα. Το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος για επόμενη συνεδρίαση.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass