ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δεξιότητες μαθητών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2017 16:07

Οι δεξιότητες μαθητών, τμημάτων της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας.

Η δράση εντασσόταν στο πλαίσιο της 2ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δεξιοτήτων, που συμμετέχει φέτος η ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και στόχος της ήταν η ενθάρρυνση και προώθηση των μαθητών για δημιουργικότητα και συνεργατικότητα με τους συμμαθητές τους, αλλά και τους καθηγητές τους, καθώς και η ενημέρωση της κοινωνίας για το έργο της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ.
Επιπλέον έγινε ανανέωση και επισφράγιση της σχέσης εμπιστοσύνης με συλλόγους, σωματεία εργοδοτών και κοινωνικών φορέων και παράλληλα ενημέρωση νέων επιχειρήσεων - εργοδοτών για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης/ Μαθητείας που υλοποιούν οι ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ εδώ και πολλές δεκαετίες, με 52 επαγγελματικές σχολές σε όλη την Ελλάδα.
Στην εκδήλωση οι μαθητές και μαθήτριες της κομμωτικής τέχνης κούρεψαν και χτένισαν μοντέλα, οι μαθητές και μαθήτριες των ειδικοτήτων τεχνίτες ηλεκτρολόγοι και ηλεκτρονικοί παρουσίασαν επιτυχημένα διάταξη ασύρματης μεταφοράς ενέργειας και οι μαθητές και μαθήτριες της ειδικότητας μαγειρικής τέχνης διαγωνίστηκαν στη γευσιγνωσία με τέσσερα μενού που βαθμολόγησε κριτική επιτροπή.
Επίσης συμμετείχαν οι μαθητές φυτοτεχνικών επιχειρήσεων αφού καλλιέργησαν στο εργαστήριο τις γλάστρες με τα λουλούδια που υπήρχαν στα τραπέζια της Λέσχης, αλλά και δύο μαθήτριες του τμήματος υπαλλήλων οικονομικών καθηκόντων, οι οποίες μετέφεραν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα «Εράσμους» και παρακολούθησαν “Echoes of past wars” μαζί με Ιταλούς και Ισπανούς μαθητές.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωπος του μητροπολίτη Λάρισας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαλάμπους, η πρόεδρος Εφετών κ. Χρυσούλα Χαλιμούρδα, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, ο αντιδήμαρχος Δήμου Λαρισαίων Γεώργιος Σούλτης, ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Γεώργιος Κουτσοδήμος, η προϊστάμενη του Πταισματοδικείου κ. Ματίνα Γκαρά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων ν. Λάρισας και πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ κ. Δημ. Παληογιάννης, εκπρόσωπος του Σωματείου καταστηματαρχών κουρέων κομμωτών κομμωτριών κ. Ευάγγελος Τσιαρδάκας, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου ηλεκτρολόγων Λάρισας κ. Ευθύμιος Νάχαμος, εκπρόσωπος του Συλλόγου εστιατόρων ψητοπωλών κ. Μίλτος Στριμπώνης, εκπρόσωπος του συλλόγου φαρμακοποιών κ. Νικόλαος Γκανάκης γενικός διευθυντής της εταιρείας GOUNELAS A.E. κ. Λάμπρος Γκουνέλας, εργοδότες που απασχολούν μαθητές της ΕΠΑΣ Μαθητεία Λάρισας, γονείς μαθητών, ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου κ. Περικλής Καμάρης και από τον ΟΑΕΔ οι εξής: Προϊστάμενος εκπαίδευσης κ. Κώστας Σταμούλος, ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών κ. Ιωάννης Παπατσιχελίδης, ο Πρόεδρος του ταμείου Αλληλοβοήθειας κ. Γεώργιος Δοβρίδης, η διευθύντρια της ΕΠΑΣ Καρδίτσας κ. Εύη Ζώη, ο διευθυντής του ΙΕΚ Λάρισας κ. Δημήτριος Πλιάτσικας και διευθυντής του ΚΕΚ Λάρισας κ. Δημήτριος Γεράσης
Οι οργανωτές της εκδήλωσης ευχαρίστησαν τον Συνταγματάρχη κ. Παπαθεοδώρου Θεόδωρο διευθυντή της Λέσχης Αξιωματικών για την παραχώρηση της αίθουσας δεξιώσεων της ΛΑΦ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass