ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

Μνημόσυνο Ιγν. Μαδενλίδη

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2017 15:00

Σήμερα θα τελεσθεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του πολυσεβάστου αρχιερέως και πολιού ιεροκήρυκος της τοπικής μας εκκλησίας, αειμνήστου μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου Μαδενλίδη, στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Η ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου-αναφέρει σχετική ανακοίνωση-, καθώς και οι σύλλογοι ΓΕΧΑ, «Μέγας Βασίλειος» και ο «Απόστολος Βαρνάβας» καλεί «τα πνευματικά του παιδιά αλλά και ολόκληρο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να μετέχουν της ευχαριστιακής συνάξεως και να συμπροσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής, του μακαρία τη λήξει γενομένου πνευματικού πατρός, γέροντος και ιεραποστόλου». Ο καφές θα δοθεί στην αίθουσα της ΓΕΧΑ (Μανδηλαρά 14).

*Εν τω μεταξύ, ο επιστήθιος φίλος και επί χρόνια στενός του συνεργάτης του, 

συμπολίτης Αθανάσιος Λ. Τέλιος, με σημείωμά του στην «Ε», αναφέρει: Προσευχόμενοι για την ανάπαυση της ψυχής του, τον μακαρίζουμε διότι υπήρξε άνθρωπος του Θεού, ο οποίος περπάτησε τη στενή και τεθλιμμένη οδό. Ήταν φίλος του Χριστού και δεν αγάπησε τίποτε άλλο περισσότερο στη ζωή του, παρά τον εσταυρωμένο Νυμφίο. Αφιέρωσε την ύπαρξή του στη διακονία της Εκκλησίας, ξεκινώντας από λαϊκός Ιεροκήρυκας και καταλήγοντας Μητροπολίτης Πενταπόλεως, διάγοντας βίον τιμίου σκεύους του Αγίου Πνεύματος.

Τον μακαρίζουμε διότι υπήρξε σεμνός Ιερουργός του Υψίστου, διακονώντας το θυσιαστήριο με καθαρότητα και φόβον Θεού, υπήρξε μία Οσία ψυχή που «επορεύθη την μακαρίαν οδόν».

Τον ευχαριστούμε, επειδή άνοιξε πνευματικούς δρόμους στη ζωή μας, οδηγώντας μας προς τον Χριστό, φωτίζοντας τον βίο μας, στηρίζοντας την πίστη μας, εδραιώνοντάς μας ως μέλη της Εκκλησίας. Τον ευχαριστούμε επειδή ανέχθηκε και συγχώρεσε τις αδυναμίες μας και ζητούμε ταπεινά συγνώμην για τις στενοχώριες που του ανταποδώσαμε.

Σεβαστέ μας Πατέρα, εσύ που έλεγες «όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα νοσταλγώ τους μαύρους αδελφούς της Αφρικής με τις κατάλευκες ψυχές τους κι όταν είμαι στην Αφρική σκέπτομαι τους πολλούς, εκλεκτούς και αγαπημένους συνεργάτες μου στην Ελλάδα», ύψωσε τα σεπτά σου χέρια προς τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό, τη Θεοτόκο και όλους του Αγίους και πρέσβευε υπέρ ημών. Πρέσβευε υπέρ του Επισκόπου και του κλήρου της Μητροπόλεώς μας, υπέρ των αρχόντων και του λαού. Πρέσβευε υπέρ των απανταχού συνεργατών και φίλων σου, στην Αφρική και την Ελλάδα, εκεί όπου περπάτησαν οι τίμιοι πόδες σου, διαδίδοντας το Ευαγγέλιο του Χριστού.

Η ευχή σου ας μας συνοδεύει κατά το υπόλοιπον του βίου μας, έως τη στιγμή της κοινής Ανάστασης και της συνάντησής μας ενώπιον του δικαίου Κριτού.

Καλή Ανάσταση Πατέρα Ιγνάτιε, Επίσκοπε Πενταπόλεως, φίλε ηγαπημένε του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, που τόσο πολύ αγάπησες και τίμησες επί της γης…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass