ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Ανάπλαση της περιοχής Κατράνα

* Υπεγράφη Σύμβαση Μελέτης

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2018 17:40

Η περιοχή Κατράνα, μία από τις σημαντικότερες θέσεις εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης των Φαρσάλων, πρόκειται να αναπλαστεί.

Η περιοχή έχει συνολική έκταση 20 στρεμμάτων, βρίσκεται δυτικά του λόφου του Προφήτη Ηλία και ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου Φαρσάλων.

Τα έτη 2012-2013 στον χώρο αυτό διενεργήθηκαν, από τον Δήμο Φαρσάλων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, εκτεταμένες ανασκαφικές εργασίες, προϊόν των οποίων ήταν η αποκάλυψη τμήματος του δυτικού σκέλους του οχυρωματικού τείχους της αρχαίας Φαρσάλου, το συνολικό μήκος του οποίου είναι περί τα 294 μέτρα. Το τείχος διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και σώζει μια πύλη και δύο πύργους.

Ο Δήμος Φαρσάλων επιθυμεί τη ριζική ανάπλαση της περιοχής, έτσι ώστε να αναδεικνύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αρχαία ερείπια και να συνδυάζονται αρμονικά και δυναμικά με την κατασκευή ενός ανοιχτού θεάτρου, χώρων αναψυχής και πρασίνου.

Ο βασικός στόχος είναι να αποκτήσει η πόλη έναν χώρο μοναδικό που της λείπει, στον οποίο να υπάρχουν οι προϋποθέσεις της τροφοδοσίας μιας συνεχούς και γόνιμης σχέσης του αρχαίου με το σύγχρονο, έναν χώρο ποιοτικής αναψυχής.

Στις 5 Ιανουαρίου 2018 υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου και του αρχιτέκτονα μηχανικού κ. Αντωνίου Μόρα, για τη μελέτη της ολικής ανάπλασης της περιοχής Κατράνα.

Η διάρκεια της σύμβασης καθορίζεται σε 4 μήνες από την υπογραφή της, ενώ το ποσό της σύμβασης είναι 10.700 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

ΦΑΡΣΑΛΑ "Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass