ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Παρών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2018 16:06

Μέλη και φίλοι του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου «Ελληνοκρατείν», με λεωφορεία που ναυλώθηκαν από τη Λάρισα και συμμετοχή από Λάρισα, Βόλο, Φαρκαδόνα Τρικάλων και Βέροια, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και το αδιαπραγμάτευτο όνομά της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΕΣ Αστ. Χάμο «ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές εθνικού αναβαπτισμού, που μας θύμισαν τις ημέρες του 1992, όταν και πάλι σε πάνδημο συλλαλητήριο είχε εκφρασθεί σύσσωμος και ομόψυχος ο Ελληνικός λαός. Κατά συντηρητικούς υπολογισμούς, οι διαδηλωτές της Κυριακής ξεπέρασαν τις 500 χιλιάδες ανθρώπων κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι μεσήλικες και γέροντες, που κατέκλυσαν την παλαιά και τη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, σχηματίζοντας μία απέραντη γαλανόλευκη, ελληνοπρεπή λαοθάλασσα με ζηλευτό ήθος και απαράμιλλη ευψυχία. Φανταστείτε να είχαν στηρίξει το συλλαλητήριο όλοι οι δήμοι, όλα τα σχολεία και όλες οι μητροπόλεις, όπως είχε γίνει το 1992: Όχι 500 χιλιάδες, όχι ένα, αλλά δύο εκατομμύρια θα ήταν ο κόσμος! Μακάρι δε να υπήρχε σήμερα ένας μητροπολίτης σαν τον μακαριστό Καστοριάς Γερμανό Καραβαγγέλη ή τον Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη! Με τις πρεσβείες πάντως του Αγίου Δημητρίου, δεν έπεσε ούτε σταγόνα βροχή μέχρις ότου ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες και η αποχώρηση του κόσμου. Ευτυχώς – και γι' αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια οι διοργανωτές – το συλλαλητήριο ήταν απολύτως ακομμάτιστο, εξ ου και αγκαλιάστηκε με τόση ζέση και αγνό ενθουσιασμό από τους Έλληνες. Ο Π.Ε.Σ., μαζί με άλλες εγνωσμένης ανιδιοτέλειας και φιλοπατρίας κινήσεις και σωματεία, με τα οποία έχει την τιμή να βρίσκεται μαζί στους δρόμους εδώ και χρόνια (Ιερό Λόχο 2012, Πατριωτική Κίνηση Καβάλας, Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης), έδωσαν ιδιαίτερο παλμό με τα συνθήματά τους. Το συμπέρασμα είναι πως όταν είναι ενωμένοι οι Έλληνες, πολλά μπορούν να κατορθώσουν. Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος θα συνεχίσει, συν Θεώ, να ανταποκρίνεται σε κάθε ανάλογο προσκλητήριο».

Και ο ΠΕΣ καταλήγει: Δεν γίνεται λόγος για δημοψήφισμα για τα αυτονόητα, χώρια που δεν υπάρχει τέτοια σκέψη από τους «δημοκράτες» που μας κυβερνούν. Ελπίζουμε ότι μετά και το σημερινό συλλαλητήριο δεν θα υπάρξουν υπουργοί, διπλωμάτες ή βουλευτές που θα αποτολμήσουν να βάλουν την υπογραφή τους ή θα δώσουν την ψήφο τους σε οποιαδήποτε «λύση» που θα δίνει στους Σκοπιανούς το όνομα της λέξεως Μακεδονία ή παράγωγά της, με σύνθετη μορφή, σε οποιαδήποτε γλώσσα, μεταφρασμένη ή αμετάφραστη. Αλλιώς, θα τους ματαιώσει τα σχέδια ο Θεός».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass