ΟΜΟΡΦΗ «ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΙΑ» ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ 82ΧΡΟΝΗ

Πήραν τα λεφτά από το στρώμα, χρέωσαν και φαγητό στην κάρτα!

* Με απύθμενο θράσος οι κλέφτες, εγκατέλειψαν το θύμα τους σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ.

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2018 22:31
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν τους έφτασε που έκλεψαν χρήματα που ήταν κρυμμένα στο στρώμα του κρεβατιού, δεν τους έφτασε που σήκωσαν και άλλα χρήματα από ΑΤΜ, χρέωσαν κιόλας την κάρτα του θύματος, τρώγοντας καλά, όπως προέκυψε από τον λογαριασμό, σε ταχυφαγείο στην εθνική οδό.

Ο λόγος για δύο άγνωστους δράστες που αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. καθώς έκλεψαν μια ανυποψίαστη 82χρονη Λαρισαία. Μια… όμορφη, σύμφωνα με τις περιγραφές, «ασφαλίστρια» που «ψάρεψε» την ηλικιωμένη επιμένοντας πως είναι γνωστές. Η 82χρονη ενώ βάδιζε πηγαίνοντας στο σπίτι της στα Ηπειρώτικα, βρέθηκε τελικά να αναζητά βοήθεια έξω από σούπερ μάρκετ στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού με την οδό Βόλου, όπου την εγκατέλειψαν οι δράστες.

Με το ανδρόγυνο των δραστών, εγκαταλείποντας τη Λάρισα μετά την εξαπάτηση της 82χρονης να… χορταίνει φαγητό με ξένα χρήματα, σε αλυσίδα ταχυφαγείου στη νέα εθνικό οδό, στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Ευαγγελισμού.

Κίνηση που επιβεβαιώνει εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. πως στη Λάρισα δρούνε (και) ξενόφερτοι δράστες, που καταφθάνουν δηλαδή στην περιοχή από τη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό, κλοπές και απάτες. Υπενθυμίζεται πως αν η δράστιδα της προχθεσινής απάτης ήταν… όμορφη, σύμφωνα με τις περιγραφές, μια άλλη δράστιδα που συνελήφθη στο παρελθόν πάλι για εξαπάτηση ηλικιωμένων στη Λάρισα, ήταν… ξανθιά και με πειθώ.

ΣΤΡΩΜΑ

Η 82χρονη, προχθές το πρωί, βάδιζε στον δρόμο καθώς πήγαινε στο σπίτι της, στη συνοικία Ηπειρώτικα. Όταν την πλησίασε το ζευγάρι των απατεώνων, με την όμορφη δράστιδα να επιμένει πως τη… γνωρίζει, λέγοντας μάλιστα πως εργάζεται σε ασφαλιστικό γραφείο.

Για να φθάσει στο δια ταύτα, ότι δηλαδή η κόρη της 82χρονης, έχει συμπληρώσει χαρτιά για να εισπράξει επιστροφή, ύψους 17.000 ευρώ. Για να τα εισπράξει όμως, η κόρη ζήτησε υποτίθεται από τη μητέρα της να δώσει… προκαταβολή ύψους 2.000 ευρώ.

Η 82χρονη δυστυχώς πείσθηκε και οδήγησε το ζευγάρι των απατεώνων (σ.σ. ο άνδρας - δράστης οδηγεί αυτοκίνητο και παρακολουθεί από κοντινή απόσταση την εξέλιξη της απάτης) στο σπίτι της.

Μαζί με τη δράστιδα, η 82χρονη πήγε στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της, όπου στο στρώμα του κρεβατιού είχε κρυμμένα 1.200 ευρώ. Η απατεώνισσα, έχοντας αποθρασυνθεί, μέτρησε τα χρήματα και είπε στην 82χρονη πως… δεν φθάνουν. Έτσι η ηλικιωμένη φανέρωσε το τραπεζικό της βιβλιάριο, μαζί με το οποίο είχε, τόσο την κάρτα αναλήψεων όσο και τον απόρρητο κωδικό αριθμό (ΡΙΝ).

ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ

Η δράστιδα «άρπαξε» από τα χέρια το βιβλιάριο και ζήτησε από την 82χρονη να την ακολουθήσει. Έτσι, με το αυτοκίνητό τους, τη μετέφεραν στον χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής με την οδό Βόλου, όπου υπέδειξαν στην 82χρονη να μπει στο μάρκετ για να βγάλει μια φωτοτυπία το τραπεζικό βιβλιάριο. Φωτοτυπία που θα χρειαζόταν για να ολοκληρωθεί υποτίθεται η τραπεζική συναλλαγή και να συμπληρωθεί η προκαταβολή των 2.000 ευρώ.

Όπως και έπραξε η ανυποψίαστη γυναίκα όπου έβγαλε τη φωτοτυπία, όταν βγήκε όμως στον χώρο στάθμευσης διαπίστωσε πως η όμορφη «ασφαλίστρια» και ο συνεργός της είχαν εξαφανισθεί αφήνοντας πίσω, όχι μόνο την ίδια αλλά και το αυτοκίνητο που τη μετέφεραν.

ΦΑΓΗΤΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», το ανδρόγυνο των δραστών εγκαταλείποντας τη Λάρισα, έχοντας στη διάθεσή του την κάρτα ανάληψης της 82χρονης αλλά και το ΡΙΝ, προχώρησαν σε ανάληψη ύψους 900 ευρώ από τραπεζικό ΑΤΜ. Επίσης στάθμευσαν σε ταχυφαγείο στα ΣΕΑ Ευαγγελισμού, όπου προμηθεύτηκαν τρόφιμα αξίας 60 ευρώ τα οποία και χρέωσαν στην κλεμμένη κάρτα. Η κάρτα ακυρώθηκε στη συνέχεια αφού η 82χρονη ανακάλυψε την απάτη σε βάρος της, την οποία κατήγγειλε παράλληλα στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. που ερευνά την υπόθεση.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass