ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ, ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

«Ανοίγει» και η οδός Μανδηλαρά

* Οι κάτοικοι αλλά κυρίως οι οδηγοί θα πρέπει να δείξουν υπομονή, αφού τα έργα σε παράλληλες οδούς θα προκαλέσουν κυκλοφοριακό φόρτο

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2018 22:09
Μετά την οδό Ηπείρου όπου οι εργασίες προχωρούν, έργα ξεκινούν και στην οδό Μανδηλαρά Μετά την οδό Ηπείρου όπου οι εργασίες προχωρούν, έργα ξεκινούν και στην οδό Μανδηλαρά

Η οδός Μανδηλαρά θα αποτελέσει την επόμενη κεντρική οδό που θα ξεκινήσουν έργα της ΔΕΥΑΛ, μετά την υπογραφή, προχθές, της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία. Μετά την οδό Ηπείρου όπου ήδη ξεκίνησαν τα αντίστοιχα έργα, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης εντείνει τις παρεμβάσεις της στο κέντρο της πόλης αντικαθιστώντας με νέο, το παλαιό δίκτυο ύδρευσης.

Όπως είναι γνωστό, η ΔΕΥΑΛ τα δυο τελευταία χρόνια εκτελεί έργο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από ιδίους πόρους, που αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις συνοικίες. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως η ΔΕΥΑΛ με το νέο δίκτυο, εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων, καταγράφει ήδη σημαντικά οφέλη από τον περιορισμό των απωλειών σε νερό όπως συνέβαινε από τις συχνές βλάβες και τις διαρροές στο παλαιό δίκτυο.

Στην οδό Ηπείρου όπως και στην οδό Μανδηλαρά, όπου ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί το επόμενο δεκαήμερο, η ΔΕΥΑΛ «σπεύδει» να αλλάξει το δίκτυο αφού θα ακολουθήσουν τα έργα του Δήμου Λαρισαίων. Έργα που προβλέπουν ανακατασκευή της οδού και ειδικότερα, νέα (μεγαλύτερα) πεζοδρόμια και ασφαλτόστρωση με την ολοκλήρωση των έργων.

Τα έργα στην Ηπείρου ξεκίνησαν από τη διασταύρωσή της με την Ανθ. Γαζή στον Άγιο Νικόλαο και προκειμένου να αποφευχθεί – όσο είναι δυνατό - η ταλαιπωρία των οδηγών, τα έργα στην οδό Μανδηλαρά θα ξεκινήσουν από την αντίθετη κατεύθυνση, από τη διασταύρωσή της δηλαδή με την οδό 23ης Οκτωβρίου.

Κάτοικοι της περιοχής αλλά κυρίως οι οδηγοί θα πρέπει να δείξουν υπομονή αφού τα έργα σε παράλληλες οδούς θα προκαλέσουν κυκλοφοριακό φόρτο σε γειτονικούς δρόμους, με αφορμή και την έλλειψη χώρων στάθμευσης καθώς κεντρικές, παλαιότερες, πολυκατοικίες είναι αυτές που δεν διαθέτουν πιλοτές.

Το δίκτυο αμιάντου ωστόσο πρέπει να αντικατασταθεί για αυτονόητους λόγους, τα πεζοδρόμια – «παγίδες» πρέπει να ανακατασκευασθούν και οι εγκαταλελειμμένοι δρόμοι να ασφαλτοστρωθούν.

Ο Δήμος Λαρισαίων σχεδιάζει παρεμβάσεις σε κεντρικά επίσης πεζοδρόμια ενώ και η ΔΕΥΑΛ θα επεκτείνει τα έργα της στο «στενό» κέντρο της πόλης αντικαθιστώντας το δίκτυο ύδρευσης. Για αυτονόητους λόγους θα δοθεί προτεραιότητα σε οδούς όπου ο Δήμος σχεδιάζει παρεμβάσεις. Οι πρώτες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και αφορούν σε οδούς όπως μεταξύ άλλων η Ιουστινιανού, η Τσιμισκή κ.α.

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

Αναλυτικότερα προχθές, μεταξύ του δημάρχου Λάρισας και προέδρου της ΔΕΥΑΛ Απ. Καλογιάννη και της αναδόχου εταιρίας «Δ. Ξηρομερίτης & ΣΙΑ ΟΕ» παρουσία επίσης του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ Θεόδ. Καφφέ, του νέου διευθυντή της ΔΕΥΑΛ Δημ. Σαββοργινάκη, του αντιδημάρχου Γ. Ζαούτσου και υπηρεσιακών παραγόντων, υπογράφθηκε η σύμβαση που αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευση της οδού Μανδηλαρά, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Όπως διευκρινίζει η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ Άννα Ζαχίδου «το έργο αφορά την αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης της οδού Μανδηλαρά και στο τμήμα από την Ανθ. Γαζή μέχρι την 23ης Οκτωβρίου, με αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς 16 atm και την κατασκευή νέων παροχών. Επίσης θα αντικατασταθούν τμήματα του δικτύου ύδρευσης στους κάθετους δρόμους.

Το συνολικό μήκος του προς αντικατάσταση δικτύου είναι 1.480μ.». Να διευκρινισθεί ότι το έργο της ΔΕΥΑΛ, που θα γίνεται τμηματικά, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass