ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μνημόσυνο για τους πεσόντες αστυνομικούς

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2018 16:20

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας τελέσθηκε χθες από την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος με τον ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάν. Τόλια, απευθύνοντας χαιρετισμό, να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η ημέρα είναι αφιερωμένη στην αυταπάρνηση και τη θυσία των πεσόντων αστυνομικών» σημειώνοντας επίσης το «υψηλό αίσθημα καθήκοντος».

«Είναι ημέρα μνήμης, είναι ελάχιστος φόρος τιμής στους πεσόντες αστυνομικούς» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΛ Θαν. Νταβούρας υπενθυμίζοντας ότι οι εκδηλώσεις μνήμης καθιερώθηκαν μετά από πρόταση της ΠΟΑΣΥ, με αφορμή και «τον μακρύ κατάλογο των αστυνομικών που έπεσαν υπερασπίζοντας το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Νταβούρας τίμησε τον αστυνομικό Διαμαντή Μαντζούνη που, το 2009 ενώ εκτελούσε υπηρεσία με διμοιρία της ΥΑΤ έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού τραυματίσθηκε σοβαρά από «δολοφονική επίθεση τρομοκρατών» με τον τιμώμενο αστυνομικό να τονίζει τη σημασία της συναδελφικής αλληλεγγύης.

Στην εκδήλωση που ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων και μουσικά πλαισίωσε η μπάντα του Δήμου Λαρισαίων, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές, Νίκ. Παπαδόπουλος και Κων. Μπαργιώτας, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκ. Ντίτορας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημ. Ζερβάκης, ο αρχηγός ΤΑ Γ. Μπλιούμης, ο αντιδήμαρχος Απ. Σουρλαντζής, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Β. Καραπιπέρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας Αγ. Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος της Συνδέσμου Αποστράτων Θ. Χρυσόμμαλος, διοικητές τμημάτων, απόστρατοι και εν ενεργεία αστυνομικοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass