ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων…

* …Και καταβολή των δεδουλευμένων στους Δήμους Τεμπών και Σκοπέλου

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2018 22:12

Χωρίς καθαρίστριες ήταν χθες τα σχολεία σε Λάρισα και Μαγνησία καθώς οι εργαζόμενες του κλάδου συμμετείχαν στην πανθεσσαλική κινητοποίηση των σωματείων.

Εργαζόμενες από τη Λάρισα και τον Βόλο συναντήθηκαν χθες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας όπου πραγματοποίησαν συνέλευση και στη συνέχεια προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Λαρισαίων και στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου κατέθεσαν υπόμνημα.
Με την απεργία οι εργαζόμενοι στα δημόσια σχολεία, ζητούν σταθερή εργασία ενώ υποστηρίζουν ότι η μόνη λύση «τόσο στο πρόβλημα της επαρκούς καθαριότητας των σχολείων όσο και στο εργασιακό ζήτημα των εργαζομένων, βρίσκεται στην άμεση μονιμοποίηση των καθαριστριών σε όλα τα σχολεία, με οκτάωρη απασχόληση, στην κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν στα σχολεία με νέες προσλήψεις».
Κατά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη τον ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους, ενώ ζήτησαν την υποστήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στον αγώνα τους. Ο δήμαρχος Λαρισαίων από την πλευρά του χαρακτήρισε τις συμβάσεις των εργαζομένων «συμβάσεις δουλείας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να λυθεί το ζήτημα». Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι «ο Δήμος Λαρισαίων μπορεί και θέλει να σας έχει ως μόνιμο προσωπικό. Πρόθεση του Υπουργείου είναι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και εμείς είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε στους Δήμους».
Ακολούθως πραγματοποίησαν συνάντηση με τον αναπληρωτή του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και ζήτησαν να παρέμβει για την επίλυση των προβλημάτων στους Δήμους Τεμπών και Σκοπέλου.
Οι καθαρίστριες διεκδικούν «μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας. Καταβολή των δεδουλευμένων στους Δήμους Τεμπών και Σκοπέλου. Να εκδοθεί απόφαση από την κυβέρνηση που θα προβλέπει ότι θα πάρουν αναδρομικά οι εργαζόμενες σε χρήματα τα ΜΑΠ από το 2012 ως σήμερα. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και μετατροπή σε οκτάωρη εργασία.
Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτίριο, να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο. Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα καμία ΚΟΙΝΣΕΠ στα σχολεία».
Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass