ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

Πεζοδρόμια προσπελάσιμα στους... πεζούς

*Εντός χρονοδιαγράμματος τα έργα στην οδό Ηπείρου, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος στη Μανδηλαρά

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2018 22:30
Προσπελάσιμα στους… πεζούς γίνονται τα πεζοδρόμια στην οδό Ηπείρου που ανακατασκευάζεται. Οι οδηγοί ωστόσο θα πρέπει να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα έργα σε παράλληλες οδούς Προσπελάσιμα στους… πεζούς γίνονται τα πεζοδρόμια στην οδό Ηπείρου που ανακατασκευάζεται. Οι οδηγοί ωστόσο θα πρέπει να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα έργα σε παράλληλες οδούς

Ριζική είναι η αλλαγή στην οδό Ηπείρου όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανακατασκευής.

Με γνώρισμα τα… προσπελάσιμα πλέον πεζοδρόμια στους πεζούς, το έργο εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος ενώ στις αρχές Μαρτίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα, που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Ανθ. Γαζή και Παπαναστασίου.

Παράλληλα ξεκίνησαν τα έργα της ΔΕΥΑΛ στο επόμενο τμήμα της Ηπείρου (από τη διασταύρωση της Παπαναστασίου με κατεύθυνση την Τρίγωνη Πλατεία) ενώ σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την ανακατασκευή της οδού Μανδηλαρά.

Είναι έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών με αφορμή και το γεγονός ότι ανακατασκευάζονται πεζοδρόμια που, για δεκαετίες είχαν εγκαταλειφτεί έχοντας μετατραπεί σε παγίδες, κυριολεκτικά, για τους πεζούς. Στους ίδιους δρόμους, «προηγείται» η ΔΕΥΑΛ που αντικαθιστά το παλαιό δίκτυο ύδρευσης με αμίαντο.

Για τους οδηγούς ωστόσο με βάση και την ευρέως διαδεδομένη συνήθεια της χρήσης Ι.Χ. στο Κέντρο της Λάρισας, τα δεδομένα θα αλλάξουν καθώς οι σημερινές «θέσεις» στάθμευσης θα περιορισθούν. Για παράδειγμα, στην υπό ανακατασκευή οδό Ηπείρου, όπως διαμορφώνονται πλέον τα πεζοδρόμια αλλά και οι χώροι πρασίνου, εκ των πραγμάτων δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση, σε διασταυρώσεις ή κοντά στους φωτεινούς σηματοδότες.

Άσχετα ωστόσο από τα θέματα της κυκλοφοριακής αγωγής ή της πολιτικής χρήσης του αυτοκινήτου αντί των ΜΜΜ, οι οδηγοί έλαβαν ήδη μια πρόγευση από την αναστάτωση που προκαλούν τα έργα σε κύριες κυκλοφοριακές οδικές αρτηρίες.

Ταλαιπωρία που θα ενταθεί καθώς τα έργα θα εξελίσσονται σε παράλληλες οδούς. Για παράδειγμα, παράλληλα με την οδό Ηπείρου θα ξεκινήσουν τα έργα στον οδό Μανδηλαρά. Αν θα ξεκινήσουν ωστόσο από την πλευρά της Ανθ. Γαζή ή από την πλευρά του Αγ. Κωνσταντίνου, είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από… το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα στη Μεγ. Αλεξάνδρου.

ΗΠΕΙΡΟΥ

Στην οδό Ηπείρου τα έργα εξελίσσονται εντός χρονοδιαγράμματος, με τις εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης να προηγούνται των εργασιών ανακατασκευής, δρόμου και πεζοδρομίων. Η ΔΕΥΑΛ αλλάζει, πλέον και στο Κέντρο της πόλης, το παλαιό δίκτυο ύδρευσης από αμίαντο και στην οδό Ηπείρου το έργο συνεχίζεται από τη διασταύρωση με την οδό Παπαναστασίου και με κατεύθυνση προς την Τρίγωνη πλατεία.

Στο τμήμα με κατεύθυνση προς την οδό Ανθ. Γαζή, τις επόμενες ημέρες (σ.σ. αρχές Μαρτίου) ολοκληρώνονται οι εργασίες που αφορούν στα πεζοδρόμια που διαπλατύνονται ενώ θα ακολουθήσει ασφαλτόστρωση. Ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία για να αποσυμφορηθεί η κίνηση και θα ακολουθήσουν τα έργα που αφορούν σε φωτισμό και πράσινο.

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του έργου ανακατασκευής της οδού Μανδηλαρά, μεταξύ της αναδόχου εταιρίας και της δημοτικής αρχής. Ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκατ. ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων που αφορά στο τμήμα από την Ανθ. Γαζή έως τη συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί σε ένα μήνα περίπου, μετά το Πάσχα δηλαδή. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμη είναι αν το έργο θα ξεκινήσει από το ύψος της Ανθ. Γαζή ή από την πλευρά της συνοικίας του Αγ. Κωνσταντίνου. Εξέλιξη που θα κριθεί από την έναρξη του έργου στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου καθώς θα συνυπολογισθούν οι επιπτώσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων και η ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών.

Να σημειωθεί πως το έργο της Μεγ. Αλεξάνδρου έχει «παγώσει» για τουλάχιστον επτά μήνες, καθώς δεν έχει εξετασθεί ακόμη από το αρμόδιο Τμήμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας η εργοταξιακή μελέτη, η έγκριση της οποίας θα ανάψει το πράσινο φως για την εκτέλεση του έργου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass