ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Εκδήλωση στη Λάρισα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ

*Και συναυλία με ανέκδοτα τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2018 15:26

«Απευθυνόμαστε σε εσάς, τους νέους και τις νέες της Θεσσαλίας αλλά και σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, που συναντηθήκαμε στους αγώνες, στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, σε εσάς που θέλετε να μάθετε από πρώτο χέρι τι λέει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, σε εσάς που οι παππούδες σας με το όπλο στο χέρι μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ πάλεψαν ενάντια στον φασισμό».

Το προσκλητήριο έστειλαν χθες τα στελέχη του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, σε συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση που οργανώνουν το επόμενο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ., στο κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής στη Λάρισα με αφορμή την επέτειο για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα με ανέκδοτα τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα.

«Τιμάμε τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματός μας και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, βάζοντας τον πιο ελπιδοφόρο στόχο, να γίνουμε περισσότεροι, να συμβάλουμε όλοι μας στο να είναι η ΚΝΕ πιο γερή και μαζική, να αξιοποιήσουμε τα συμπεράσματα της Διακήρυξης του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ ως οδηγό δράσης για την οργάνωση της πάλης της νεολαίας και του λαού σήμερα κόντρα στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά κρίσεις, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, φασισμό». Αυτό τόνισαν στην συνέντευξη ο Αλέξανδρος Κιτσιούλης, μέλος του Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ και τα στελέχη της οργάνωσης Αμαλία Βασιλάκη και Αναστασία Χατζηβασίλη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, η εκδήλωση πραγματοποιείται μία μέρα μετά από την 75η επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ και έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη Θεσσαλία έχουν ξεκινήσει δυναμικά την προετοιμασία της εκδήλωσης, στολίζοντας με αφίσες και πανό τις πόλεις, τους χώρους και τα στέκια νεολαίας. Καθημερινά προγραμματίζονται εξορμήσεις με ανακοινώσεις για το περιεχόμενο και το πρόγραμμα της εκδήλωσης έξω από τα σχολεία, σε μαθήματα των σχολών ΑΕΙ-ΤΕΙ, σε χώρους δουλειάς, σε ΙΕΚ-ΕΠΑΣ και γειτονιές. Παράλληλα, αξιοποιούμε σε συζητήσεις με τον κόσμο, σε νέους της πόλης και της υπαίθρου τον "Οδηγητή" του Φλεβάρη, το περιοδικό της ΚΝΕ, που περιέχει αφιέρωμα στους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους στη Θεσσαλία, αλλά και πλευρές από τη ζωή της νεολαίας στην ύπαιθρο.

Απευθύνουμε επίσης ένα πλατύ κάλεσμα σε όλους τους νέους και τις νέες, σε μουσικούς, νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες, σε αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους, θεατρικές ομάδες, ανθρώπους που αγαπάνε τον αθλητισμό - τον πολιτισμό και πάνε κόντρα στα αδιέξοδα του ατομικού δρόμου των ναρκωτικών. Με κάποιους από εσάς συναντηθήκαμε μαζί σε δραστηριότητες, εκδηλώσεις αλλά και αγώνες. Σας καλούμε, τους νέες και τις νέες της περιοχής, να σκεφτείτε έξω από τα όρια αυτού του συστήματος, που καταπνίγει κάθε προσπάθεια της νεολαίας να ζήσει χωρίς φτώχεια και ανεργία, με αξιοπρέπεια, μόρφωση και δημιουργικότητα.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Τα στελέχη της ΚΝΕ ενημέρωσαν ότι «το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης στρέφει το βλέμμα στα πρώτα χρόνια δράσης της ΚΝΕ μετά την ίδρυσή της το 1968 φτάνοντας μέχρι σήμερα. Το αφιέρωμα θα δίνει με τη μορφή της αφήγησης και της εικόνας σημαντικές και με συνοδεία μουσικής, στιγμές της ιστορικής πορείας της ΚΝΕ. Είναι βασισμένο σε ένα πλούσιο υλικό κειμένων, φωτογραφιών, εκδόσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Θα αναπαραστήσουμε στο αφιέρωμα μια ραδιοφωνική εκπομπή, αναδεικνύοντας ότι και με αυτόν τον τρόπο το Κόμμα, οι νέοι κομμουνιστές διέδιδαν αδιάκοπα ανακοινώσεις, πληροφορούσαν και συνέβαλαν στην οργάνωση της αντίστασης ενάντια στη Χούντα εκπέμποντας μέχρι το 1974.

Τα έξι από τα τραγούδια που θα ακουστούν αποτελούν δημιουργία συντρόφων, μελών της ΚΝΕ που δρούσαν στην παρανομία στην περίοδο της χούντας και παρόλο που κινδύνευαν, θέλησαν να τα στείλουν με χίλιες δυσκολίες για να τα ακούσει το ακροατήριο της εκπομπής, να πούνε με τα τραγούδια τους δικούς τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Αργότερα, σύντροφοι όπως αυτοί, όπως και άλλοι που βρίσκονταν στην εξορία και σε φυλακές, συμμετείχαν στο πρώτο μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ, το "Ταμπούρι", που άνοιξε τις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Θα ακουστούν ακόμα αντάρτικες μελωδίες, ο ύμνος της ΚΝΕ, ο ύμνος της "Διεθνούς", μουσικές των Μικρούτσικου, Λεοντή, Λοΐζου από 7μελή ορχήστρα νέων μουσικών από το Βόλο και τη Λάρισα. Στο αφιέρωμα συμμετέχει ακόμα η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ από τη Λάρισα, αλλά και τεχνικοί στον ήχο, στα φώτα, στην εικόνα.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια και το κείμενο είναι φροντίδα του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας ΚΝΕ. Αφηγήσεις, θεατρικά δρώμενα, προβολές, φωτισμοί: Θεατρική ομάδα ΚΝΕ από τη Λάρισα. Παίζουν οι μουσικοί: Πιάνο, ακορντεόν – Κώστας Βλαχούτσος, Κιθάρα, φωνή – Έφη Συσμανίδου, Μπουζούκι - Αποστόλης Παπαϊωάννου, Κιθάρα – Στέλιος Καφρίτσας, Βιολί – Μαριάνθη Σταμουλάκη, Φωνές - Ουρανία Μπαλή, Γεωργία Χατζημπαλάση, Τεχνικός ήχου: Δημήτρης Καραγούγας.

*Για την εκδήλωση στις 24 Φλεβάρη θα αναχωρήσουν λεωφορεία από Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα. Η προσυγκέντρωση των οργανώσεων θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Λαού και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τον χώρο της εκδήλωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass