ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στολίδια τα τουριστικά λεωφορεία της Λάρισας

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2018 22:11

Άριστα για την εμφάνισή τους, πήραν τα τουριστικά λεωφορεία του νομού Λάρισας.

Η καθαριότητα, η τάξη και η πληρότητα του εξοπλισμού τους, καθώς και τα μέσα για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο ελέγχου, που διενεργείται αυτές τις μέρες σε χώρο του πάρκου του Αλκαζάρ, από υπαλλήλους του Γραφείου Υποστήριξης Τουρισμού Λάρισας, της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής.

Η ανταπόκριση στην ετήσια επιθεώρηση, που αφορά και μόνο στην ευπρεπή εμφάνισή τους, ήταν μεγάλη, και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, τρίτη μέρα ελέγχου.

Ο στόλος των λεωφορείων δημόσιας χρήσης, τουριστικών γραφείων -Τουριστικών Επιχειρήσεων Οδικών Μεταφορών (ΤΕΟΜ), της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, περιλαμβάνει εξήντα οχήματα και όπως παρατηρεί υπάλληλος του γραφείου υποστήριξης τουρισμού, πρόκειται για καινούργια λεωφορεία, στα οποία δεν υπάρχουν μεγάλες φθορές και η εμφάνισή τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Συγκεκριμένα η επιθεώρηση αφορά στην καθαριότητα των χώρων τους, από τα καθίσματα, τα τζάμια, τις τουαλέτες (όσα διαθέτουν), μέχρι και τις μπαγκαζιέρες τους, επίσης την τάξη και την αρτιότητα του απαραίτητου εξοπλισμού τους, όπως πυροσβεστήρες, φαρμακείο κ.α. καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα για την κυκλοφορία τους.

Ο μεγαλύτερος αριθμός του στόλου, αποδείχθηκε άρτιος και πεντακάθαρος, καθώς όπως σχολιάζει στην «Ε» ελέγκτρια της υπηρεσίας: «Διαπιστώσαμε εξαιρετικό επίπεδο, που παρέχει άριστες συνθήκες ταξιδιού. Δεν υπήρξαν ελλείψεις, σε κανένα λεωφορείο, από αυτά που ελεγχθήκαν μέχρι χθες».

Επίσης, σύμφωνα με τους ελεγκτές υπαλλήλους, υπάρχει και ένας αριθμός τουριστικών λεωφορείων που λόγω προγραμματισμένων δρομολογίων εκτός Λάρισας, δεν τα κατάφερε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και ως εκ τούτου, για διευκόλυνσή τους, θα οριστεί νέα ημερομηνία επιθεώρησης, για μία ημέρα στο προσεχές διάστημα.

Να σημειωθεί ότι η ετήσια επιθεώρηση των τουριστικών λεωφορείων δημόσιας χρήσης είναι υποχρεωτική και αποσκοπεί στο να διαπιστωθεί η σωστή εκτέλεση του τουριστικού έργου, ως προς την εμφάνιση και την αισθητική παρουσίαση των μέσων που χρησιμοποιούνται.

Η επιτροπή ελέγχου συμπληρώνει «Δελτίο Επιθεώρησης» για κάθε λεωφορείο και σε περίπτωση αποκατάστασης τυχόν ελλείψεών τους, ορίζεται νέα ημερομηνία επανελέγχου. Η μη συμμετοχή των τουριστικών λεωφορείων σε επανέλεγχο συνεπάγεται την επιβολή των εκ του νόμου προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Τα λεωφορεία κατά τον έλεγχο, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με τα εξής δικαιολογητικά: Φωτοαντίγραφο του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας/Βεβαίωσης Συνδρομής του τουριστικού γραφείου ή ΤΕΟΜ, στα οποία ανήκει το λεωφορείο, άδεια κυκλοφορίας του λεωφορείου (επικαιροποιημένη ως προς τον χρόνο απόσυρσής του), φωτοαντίγραφο των αδειών κυκλοφορίας όλων των ΔΧΤΛ που κατέχουν προς ενημέρωση των αντίστοιχων φακέλων, δελτίο Επιθεώρησης του Υπουργείου Συγκοινωνιών (ΚΤΕΟ) σε ισχύ και δελτίο (ελέγχου) αναγόμωσης των πυροσβεστήρων του ΔΧ λεωφορείου από την αρμόδια αρχή.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass