ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Κοινή δράση κατά των πλειστηριασμών

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2018 23:00

«Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία», φώναξαν οι Λαρισαίοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ενάντια στους πλειστηριασμούς, χθες το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία.

Με τη συμμετοχή επαγγελματοβιοτεχνών, εργαζομένων, νέων, συνταξιούχων, εμπόρων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών δημιουργούν κίνημα αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πολυκατοικία προκειμένου να γίνουν οι ίδιοι στήριγμα όλων όσων κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

«Τους το λέμε καθαρά, δεν θα δείξουμε καμιά συναίνεση και υποταγή στους καπιταλιστές που μας αρπάζουν τα σπίτια, που μας πετάνε στην ανεργία, που μας πετσόκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις, που μας επέβαλαν βαριά φορολογία. Δεν πρόκειται να συρθούμε στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια, δεν θα παραδώσουμε τα δικαιώματά μας», σημείωσε κατά την ομιλία του ο αντιπρόεδρος του ΕΚΛ Πάρις Λιόλιος. Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε κοινή συμπόρευση και δράση «απέναντι σε όλο αυτό τον σχεδιασμό για την υπηρέτηση των συμφερόντων της τάξης των κεφαλαιοκρατών, οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες και μικρέμποροι, δεν έχουν άλλο δρόμο από την κοινή συμπόρευση και δράση», υπογράμμισε ο κ. Λιόλιος για να προσθέσει «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σφίγγει τη θηλιά του χρέους στον λαιμό του λαού. Ο νέος νόμος είναι χειρότερος από τον νόμο Κατσέλη, αφού αφήνει ακάλυπτους στους πλειστηριασμούς το 75% των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών. Για τους μισούς από αυτούς θέτει τέτοιους όρους για ρύθμιση που ουσιαστικά τους εξαναγκάζει σε ομηρία των τραπεζών προκειμένου να αποφύγουν τον πλειστηριασμό. Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στον δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να περάσουμε σε αντεπίθεση».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΕΟΑΣνΛ Ρίζος Μαρούδας, το μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Άγης Τριγάζης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ Δημήτρης Παληογιάννης. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών κατά των πλειστηριασμών. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass