ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ

«Η σεμνή υπογραφή της ΚΝΕ στις λεωφόρους του μέλλοντος»

*Ομιλία του γραμματέα του ΚΣ Ν. Αμπατιέλου και συναυλία με αντιδικτατορικά τραγούδια

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2018 16:04

«Θα βάλουμε κι εμείς μαζί με τους χιλιάδες επώνυμους κι ανώνυμους αγωνιστές του κόμματός μας τη σεμνή υπογραφή στις λεωφόρους του μέλλοντος», διαβεβαίωσε μιλώντας χθες στη Λάρισα ο Νίκος Αμπατιέλος.

«Χτίζουμε ΚΝΕ γερή και μαζική, οργάνωση μαχητών εθελοντών που παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για να ανθρωπέψει ο άνθρωπος. Για το δίκιο, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό».

Σε φορτισμένο συγκινησιακά και έντονο πολιτικά κλίμα ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ μίλησε σε μεγάλη πανθεσσαλική συγκέντρωση στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, σε εκδήλωση για την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της οργάνωσης κομμουνιστικής νεολαίας, η οποία ολοκληρώθηκε με συναυλία με αντιδικτατορικά τραγούδια.

Κάτω από το σύνθημα με τον στίχο του Ρίτσου «ο Κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου», ο Ν. Αμπατιέλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Με αίσθημα ευθύνης για αυτήν την ξεχωριστή επέτειο θέτουμε φιλόδοξους στόχους, οργανώνουμε την παρέμβασή μας για να φτάσουμε στα τέλη του 2018 έχοντας ανεβάσει το μπόι της Οργάνωσής μας, έχοντας κερδίσει με τη δράση μας και την παρέμβασή μας χιλιάδες νέους και νέες, μαθητές, φοιτητές, νέους εργάτες κι αγρότες. Αξιοποιούμε την επεξεργασμένη στρατηγική του Κόμματός μας που είναι καταστάλαγμα της 100χρονης ηρωικής πορείας του ΚΚΕ, που μας δίνει υπεροχή γιατί ακριβώς απαντά στο ερώτημα αν υπάρχει λύση απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα, αν μπορεί να αλλάξει αυτή και πώς. Απαντάμε κατηγορηματικά: Υπάρχει λύση και αυτή βρίσκεται έξω από τα όρια αυτού του συστήματος. Με δυνατό ΚΚΕ, δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία ανοίγουμε τον δρόμο για την ανατροπή».

Ειδική αναφορά έκανε ο γραμματέας της ΚΝΕ στις εξελίξεις στα Βαλκάνια: «Το ΚΚΕ τοποθετείται από θέσεις αρχών, με στόχο την προώθηση της φιλίας των λαών, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και την αλλαγή συνόρων στην περιοχή. Η αμφισβήτηση της πραγματικότητας, με το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική», εννοώντας όλη τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Δίνει πάτημα σε όσους ορέγονται αναθεώρηση Διεθνών Συνθηκών, όπως η άρχουσα τάξη της Τουρκίας, με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Τέτοια συνθήματα τροφοδοτούν τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό. Δίνει αέρα στα πανιά της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, που βρήκε ευκαιρία να βγει από τις τρύπες της χάρη στην κάλυψη που της έδωσαν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Βέβαια οι πολιτικοί πρόγονοί τους είχαν παραδώσει την Ελληνική Μακεδονία στους Βούλγαρους φασίστες την περίοδο της κατοχής. Οπότε ας αφήσουν τα σάπια οι φασίστες.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι το κυριότερο στις εξελίξεις στα Βαλκάνια είναι η διασφάλιση των σχέσεων ειρηνικής συνεργασίας, διασφάλισης του απαραβίαστου των συνόρων των δύο χωρών, αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, αποφυγή κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας».

Και προβάλλοντας τη γενικότερη πολιτική του κόμματός του, ο Ν. Αμπατιέλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ έχει οργάνωση, πρόγραμμα και σχέδιο για την ανατροπή του σημερινού συστήματος. Για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας και ιδιοκτησίας. Η κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ έχει υπάρξει, έχει αποδείξει την ανωτερότητά της σε σχέση με τον καπιταλισμό. Μόνο στο πλαίσιο της κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας μπορεί η ανεργία να αποτελεί παρελθόν καθώς όλο το επιστημονικό και εργατικό δυναμικό της χώρας μπορεί να έχει εξασφαλισμένη δουλειά στο αντικείμενο που σπούδασε.

Η κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων με τα οποία γίνεται η παραγωγή, της γης και των υποδομών διασφαλίζει ότι το κίνητρο για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της παραγωγής γίνεται η εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας, η ανάπτυξη για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών και λαϊκών αναγκών. Η εργατική εξουσία θα στηρίζεται σε νέες δομές, θα ασκείται με βάση την παραγωγική μονάδα και τον χώρο εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας έναν ανώτερο τύπο δημοκρατίας που καμία σχέση δεν έχει με τη σημερινή καρικατούρα δημοκρατίας που ζούμε σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Για την ΚΝΕ και το ΚΚΕ αυτά δεν είναι «οράματα». Είναι ο λόγος που υπάρχουμε και δρούμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass