ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΧΘΕΣ Ο ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Ναι στις συνεργασίες, όχι στην υποτέλεια»

*Μίλησε στην «Ε» ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Ελευθέριος Μιχαηλίδης *Συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλο

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2018 22:14

Στην πόλη της Λάρισας βρέθηκε χθες ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, κ. Ελευθέριος Μιχαηλίδης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δικαστικό Μέγαρο συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλο και συζήτησαν για σχετικά ζητήματα.

Λίγο μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. Μιχαηλίδης μίλησε στην «Ε» για την εκλογή του και τόνισε μεταξύ άλλων πως «ως ΔΣ θέλουμε να υλοποιήσουμε τις σκέψεις μας, να ακούσουμε τις φωνές των συναδέλφων και να μην διαψεύσουμε τα οράματα και τις προσδοκίες τους».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι «θα ορθώσουμε το ανάστημά μας προς κάθε κατεύθυνση για να περιφρουρήσουμε το κύρος της δικαιοσύνης» και κατέληξε λέγοντας πως «με σεβασμό προς τους θεσμούς θα πούμε ναι στις συνεργασίες, μα όχι στην υποτέλεια».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε το προεδρείο του ως εξής:

Πρόεδρος : Μιχαηλίδης Ελευθέριος , Εισαγγελέας Εφετών.

Αντιπρόεδρος : Ευάγγελος Μπακέλας, Αντεισαγγελέας Εφετών.

Γενικός Γραμματέας : Κέλλυ Θεολογίτου, Εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Αναπλ. Γεν. Γραμματέας : Λάλλη Ροζαλία, Εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Ταμίας: Σωτήριος Μπουγιούκος, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών.

Μέλη: Άννα Ζαΐρη, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Σπυριδούλα Σταυράτη, Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Παναγόπουλος, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Στέλλα Μολδοβάνη, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών.

Λίγο μετά την εκλογή του, τα μέλη του ΔΣ της Ε.Ε.Ε., ανακοίνωσαν πως με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που συνεπάγεται η εκλογή τους διακηρύσσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς επιτελούν το καθήκον τους υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με προσήλωση στο Σύνταγμα, στις Αρχές του Δικαίου και στα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, τονίζουν για μια ακόμη φορά τη σημασία της θεσμικά κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας των εισαγγελικών λειτουργών και ζητούν απ’ όλους να εκφράσουν έμπρακτα τον σεβασμό τους σ’ αυτή και προτίθενται να αναλάβουν κάθε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση: της ενίσχυσης του θεσμικού ρόλου του Εισαγγελέα στην Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα, της επιστημονικής και ποιοτικής αναβάθμισης του εισαγγελικού έργου, της βέλτιστης ανάδειξης και διεκδίκησης των αιτημάτων του Εισαγγελικού κλάδου,

της υποβολής νομοθετικών προτάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας, της συσπείρωσης των μελών και της συμμετοχής τους στις δραστηριότητες της Ένωσης.

Το Δ.Σ. προκειμένου να διεκπεραιώσει το έργο του αναμένει τις προτάσεις και την εποικοδομητική κριτική των συναδέλφων για κάθε ζήτημα που αφορά στον κλάδο.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass