ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2018 15:24

Με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας, αύριο Σάββατο 17 Μαρτίου, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας διοργανώνει συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία Λάρισας (Δικαστικό) στις 12 μ.

«Μετράμε δύο χρόνια από την απάνθρωπη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας και Λιβύης, που εφαρμόζει με ζήλο η κυβέρνηση, με αποτελέσματα τραγικά. Χιλιάδες πρόσφυγες πνιγμένοι στο φονικό πέρασμα της Μεσογείου, σκλαβοπάζαρα, βιασμοί, βασανιστήρια.

Πρόσφυγες, έγκλειστοι στα hot spots, μεταξύ αυτών και χιλιάδες ανήλικοι χωρίς προστασία, στοιβαγμένοι σε άθλιους χώρους, αντιπαλεύοντας το κρύο, την πείνα και την απόγνωση, φιλτράρονται σε νόμιμους και “παράνομους” και όσοι δεν περνούν το φίλτρο απελαύνονται στη γειτονική “ασφαλή” χώρα. Όταν δε εξεγείρονται, ακολουθεί η καταστολή, όπως έγινε πέρσι με τους 35 πρόσφυγες αφρικανικής καταγωγής, που συνελήφθησαν και παραμένουν προφυλακισμένοι περιμένοντας τη δίκη τους.

Στην ενδοχώρα συνεχίζονται οι εγκλεισμοί στα στρατόπεδα και οι αποκλεισμοί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων προσφύγων που έχουν μεταφερθεί προσωρινά σε διαμερίσματα. Και παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την εκπαίδευση των παιδιών, ελάχιστα είναι αυτά που έχουν ενταχθεί στα σχολεία, χωρίς καμία μέριμνα για τάξεις υποδοχής και εκπαιδευτικούς.

Ο ρατσιστικός και ξενοφοβικός λόγος, που εξαπολύεται από την κυριαρχία, όχι μόνο εκκολάπτει το “αυγό του φιδιού”, αλλά νομιμοποιεί το “φίδι” προωθώντας ακροδεξιά/φασιστικά κόμματα στην κυβερνητική εξουσία. Όμως όταν ο ξενοφοβικός λόγος δεν κινητοποιεί μαζικά, υπάρχει η εναλλακτική του εθνικισμού.

Το Σάββατο 17 Μάρτη ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε όλο τον κόσμο κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου, και της φτώχειας την ώρα που στον πλανήτη βαρύνουν οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το δράμα του ξεριζωμού, η εκμετάλλευση, η στέρηση δικαιωμάτων, η άνοδος της φασιστικής απειλής», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass