ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ 1978 ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνάντηση 40 χρόνια μετά την αποφοίτηση

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2018 16:22

Με αφορμή τη συνάντηση, αύριο Σάββατο 17 Μαρτίου, των αποφοίτων 1978 του 2ου Γυμνασίου Αρρένων Λάρισας, από τους διοργανωτές της συνάντησης σημειώνονται τα εξής:

«Απρίλιος 1977, δύσκολα μεταπολιτευτικά χρόνια! Η Ελλάδα ζει κοσμογονικές αλλαγές στην κοινωνικοπολιτική της ζωή και προσπαθεί να απαλύνει τις πληγές που έχουν ανοίξει οι ιδεολογικές διαμάχες του παρελθόντος.

Κι ανάμεσα σε όλα αυτά εμείς, 17χρονοι μαθητές τότε, κάνουμε την -πρώτη ίσως- επανάστασή μας. Από ΄κει και η φωτογραφία της δημοσίευσης: σύσσωμο το σχολείο στο Αλκαζάρ, μετά από μαζική κινητοποίηση των μαθητών, παρά τις απαγορεύσεις. Παλεύουμε για τα «δίκαια» αιτήματά μας!

Πέρασε καιρός από τότε που ως απόφοιτοι του 1978 του 2ου Λυκείου (πρώην 2ου Εξατάξιου Γυμνασίου) Αρρένων Λάρισας διαβήκαμε για τελευταία φορά την πύλη του σχολείου μας. Σαράντα ολόκληρα χρόνια! Σήμερα, θυμόμαστε με νοσταλγία εκείνα τα χρόνια, προσπαθώντας να φέρουμε στο μυαλό μας τα πρόσωπα των συμμαθητών μας, εκείνων με τους οποίους επί πολλά χρόνια μοιραζόμασταν την ίδια αίθουσα, τα ίδια θρανία, τις ίδιες αγωνίες και αναπολούμε τις παρέες, τις κοπάνες, τα γέλια και τις φάρσες στους καθηγητές, τους νεανικούς έρωτες...

 Με τις παραπάνω σκέψεις μια μικρή ομάδα αποφοίτων του 1978 ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει και να σας προσκαλέσει σε «ξαναντάμωμα» (reunion). Έτσι το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 19.00 το κουδούνι χτυπάει ξανά για τους απόφοιτους του 1978, 40 χρόνια μετά, εκεί, στο προαύλιο του ίδιου σχολείου όπου ως παιδιά αποχαιρετίστηκαν, πριν ριχτούν στον αγώνα της ζωής. Ελάτε να θυμηθούμε αυτά που μας έδεσαν, αυτά που μας μάγεψαν, αυτά που μας έμαθαν να αγωνιζόμαστε και να χαμογελάμε. Στη συνάντηση είναι προσκεκλημένοι παλιοί καθηγητές μας καθώς και όσοι από τους συμμαθητές μας για κάποιο λόγο άλλαξαν σχολείο. Και επειδή στις περιστάσεις αυτές η συγκίνηση περισσεύει, το βράδυ του Σαββάτου θα βρεθούμε σε γεύμα χαράς στο κέντρο «Εν Λαρίση» με πολλές εκπλήξεις!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass