ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Στεγαστική ανάσα για τους Ρομά

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2018 22:02

Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την ειδική γραμματεία ένταξης των Ρομά και θέλοντας να επιλύσει το στεγαστικό πρόβλημα του πληθυσμού Ρομά του Δήμου Φαρσάλων, εκδήλωσε ενδιαφέρον στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη λύση.

Τον προηγούμενο Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στον Δήμο Φαρσάλων, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Αρης Καραχάλιος, η ειδική γραμματέας για την κοινωνική ένταξη των Ρομά κ. Αικατερίνη Γιάντσιου, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Αναστάσιος Λιαπής και το στέλεχος ομάδων υποστήριξης ευπαθών ομάδων ΜΟΔ Α.Ε. κ. Δ. Καλαμάρας. Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Από τη συζήτηση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι το βασικότερο πρόβλημα του οικισμού Ρομά Φαρσάλων, είναι η αύξηση του πληθυσμού που διαβιώνει σε αυτόν και η αδυναμία παραμονής του συνόλου του πληθυσμού στους υφιστάμενους οικίσκους, οπότε αναπόφευκτα παρατηρούνται τάσεις επέκτασης του οικισμού, με αυθαίρετες κατασκευές, επιβαρύνοντας επιπλέον, έναν χώρο με πολύ υψηλή οικιστική πυκνότητα. Ο Δήμος Φαρσάλων για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος, παραχωρεί ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο δίπλα στον οικισμό, προκειμένου να υλοποιηθεί η στεγαστική παρέμβαση εντασσόμενη στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των ΡΟΜΑ με τίτλο "Εξειδίκευση παρεμβάσεων για τη βελτίωση / μετεγκατάσταση πληθυσμών Ρομά και τομεακών οριζόντιων παρεμβάσεων".

Η προτεινόμενη από τον Δήμο Φαρσάλων στεγαστική παρέμβαση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πολλαπλής στόχευσης για τη βελτίωση της διαβίωσης του πληθυσμού Ρομά και την αρμονική ένταξή του στην τοπική κοινωνία, βασισμένο σε πέντε άξονες, όπως:

- Στέγαση και υποδομές

- Απασχόληση

- Δημόσια Υγεία - Υγιεινή

- Εκπαίδευση

- Κοινωνική στήριξη και μέριμνα, με βάση την κατεύθυνση της ειδικής γραμματείας.

Πολιτική επιλογή και διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής, είναι η συνεχής βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του τοπικού οικισμού και η προσπάθεια ένταξής του στη φαρσαλινή κοινωνία.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass