Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2018 15:30

Αντιαιρετικό σεμινάριο

Κάθε Δευτέρα, στις 7:00 το απόγευμα, πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης το αντιαιρετικό σεμινάριο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, όπου εντεταλμένοι Ιερείς διδάσκουν σε σειρά μαθημάτων όλες τις γνωστές αιρέσεις που δρουν και στην περιοχή μας.

Γιορτή των Κατηχητικών

Σχολείων της Μητροπόλεως

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου, στις 6:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λαρίσης, η εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και στον αγώνα των Ελλήνων προγόνων μας για την απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό.

Εσπερινός και ομιλία

στον Άγιο Νικόλαο

Σήμερα Κυριακή Δ’ των Νηστειών 18 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο κατανυκτικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου. Ομιλητής θα είναι ο προηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου π. Αθανάσιος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Τα νοσήματα της γλώσσας και οι αρετές της εν γνώσει σιωπής».

Ομιλία για γονείς

και εκπαιδευτικούς στη ΓΕΧΑ

«Εφηβικά προσωπεία και παιχνίδια ρόλων στο διαδίκτυο». Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά κυρίως τους νέους γονείς και καθένα που ασχολείται με παιδιά. Θα το αναπτύξει η κ. Ιωάννα Σκαρλάτου, θεολόγος, δημοσιογράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων σήμερα Κυριακή 18 Μαρτίου, 11.30΄π.μ. στην αίθουσα της ΓΕΧΑ, Μανδηλαρά 14. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μικρά παιδιά θα απασχολούνται χαρούμενα και δημιουργικά.

Συγκέντρωση

τροφίμων

στον Αγιο Αχίλλιο

Τρόφιμα για τα δέματα του Πάσχα, τα οποία θα διανεμηθούν στους απόρους, ανέργους, αρρώστους και φτωχούς συνανθρώπους μας συγκεντρώνει η ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λάρισας.

Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι: 1 ελαιόλαδο, 1 κιλό μακαρόνια, 1 κιλό ρύζι, 1 κιλό ζάχαρη, 1 ντοματοπολτό, 4 κυτία γάλα (εβαπορέ), 1 φυτίνη, 1 κιλό όσπρια, 1 τσουρέκι, 6 αυγά.

Τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλίου περιμένουν την ανταπόκριση όλων και ευχαριστούν εκ των προτέρων για τη συμπαράσταση.

Οι Γ.Ο.Χ. τιμούν

τον νεομάρτυρα

Άγιο Γεώργιο

εκ Ραψάνης

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμάται η μνήμη του νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου εκ Ραψάνης από τους Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς (ΓΟΧ).

Συγκεκριμένα στον ιερό ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του, δίπλα στον ιερό ναό ΓΟΧ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τυρνάβου θα τελεστούν ιερές ακολουθίες από τους ΓΟΧ, ιερουργούντος του ιερομονάχου π. Χρυσοστόμου ως εξής:

Σήμερα Κυριακή 18 Μαρτίου (5 Μαρτίου με το παλαιό ημερόλογιο) θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία και περιφορά της εικόνας του αγίου πέριξ του ιερού ναού. Και το απόγευμα της ίδιας ημέρας μεθέορτος εσπερινός.

Καλούνται οι πιστοί να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass