Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2018 15:58

Αντιαιρετικό σεμινάριο

Κάθε Δευτέρα, στις 7:00 το απόγευμα, πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης το Αντιαιρετικό Σεμινάριο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, όπου εντεταλμένοι Ιερείς διδάσκουν σε σειρά μαθημάτων όλες τις γνωστές αιρέσεις που δρουν και στην περιοχή μας.

Εθνική γιορτή στη ΓΕΧΑ

Με αφορμή την εθνική μας γιορτή ο νεανικός τομέας της ΓΕΧΑ θα παρουσιάσει σήμερα Σάββατο 24 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα της ΓΕΧΑ θεατρικό-αφιέρωμα στον μαρτυρικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αγιο Γρηγόριο τον Ε΄.

Ομιλία του μητροπολίτη

π. Παύλου από

τον Σύλλογο Πολυτέκνων

Ομιλία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» της Λάρισας.

Πασχαλινή δωροέκθεση

του «Κρίκκειου» Ορφανοτροφείου

Το «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει και φέτος μια πασχαλινή δωροέκθεση με χειροποίητες λαμπάδες, πασχαλινές κατασκευές, λικέρ, γλυκά και κουλουράκια.

Η Μητρόπολη καλεί τους πιστούς να στηρίξουν και πάλι την προσπάθεια των κοριτσιών του Ιδρύματος και να έρθουν το Σάββατο του Λαζάρου 31 Μαρτίου από τις 10.30 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ και την Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου από τις 10.30 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι, στο «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κυθήρων και Πρεβέζης, στη συνοικία Ανθούπολη της Λάρισας.

Συγκέντρωση τροφίμων

στον Αγιο Αχίλλιο

Τρόφιμα για τα δέματα του Πάσχα, τα οποία θα διανεμηθούν στους απόρους, ανέργους, αρρώστους και πτωχούς συνανθρώπους μας, συγκεντρώνει η ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λάρισας.

Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι: 1 ελαιόλαδο, 1 κιλό μακαρόνια, 1 κιλό ρύζι, 1 κιλό ζάχαρη, 1 ντοματοπολτό, 4 κουτιά γάλα (εβαπορέ), 1 φυτίνη, 1 κιλό όσπρια, 1 τσουρέκι, 6 αυγά.

Τα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου περιμένουν την ανταπόκριση όλων και ευχαριστούν εκ των προτέρων για τη συμπαράσταση.

Ομιλία του ηγούμενου

της Μονής Εσφιγμένου

Αύριο Κυριακή Ε' των Νηστειών 25 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός του Ευαγγελισμού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου. Ομιλητής θα είναι ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Μετάβαση από την ελπίδα στη βεβαιότητα της Αναστάσεως».

Φροντιστήριο Κατηχητών

Συνεχίζονται τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 7:00 το απόγευμα, τα μαθήματα του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, το οποίο λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία για ενδέκατη συνεχή χρονιά, στην υπόγεια αίθουσα «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης, με ομιλητή τον αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα Καραλάσκο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η Ανάσταση μέσα από την Κατήχηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass