«ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ» ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

Λάρισα – κλειστόν!

*Κόντρα ρεύμα στην οδό Κύπρου, αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων *Στόχος η αποπεράτωση των έργων με την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου

Δημοσίευση: 01 Απρ 2018 21:55

Σε «εργοτάξιο» αναμένεται να μετατραπεί το στενό Κέντρο της Λάρισας, με αφορμή τα σχεδιαζόμενα έργα από τον Δήμο Λαρισαίων.

Τα έργα θα ξεκινήσουν σταδιακά στις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου, Φιλελλήνων, Βενιζέλου και Μανδηλαρά ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη τα έργα στην οδό Ηπείρου. Με τους οδηγούς να καλούνται να προσαρμοσθούν στα νέα (κυκλοφοριακά) δεδομένα που θα αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα αφού σε κεντρικούς δρόμους σήμερα, θα απαγορευθεί η διέλευση των Ι.Χ..

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, παρουσιάζοντας προχθές το χρονοδιάγραμμα των έργων, ζήτησε προκαταβολικά την κατανόηση των συμπολιτών για την ταλαιπωρία που θα προκαλέσει η εκτέλεση των έργων. Αύριο Δευτέρα αναμένεται να ξεκλειδώσουν -μετά από πολύμηνη καθυστέρηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- οι εργοταξιακές ρυθμίσεις για την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, εξέλιξη που θα ανάψει παράλληλα το πράσινο φως για τα έργα στη Μανδηλαρά.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να εκμεταλλευθεί την απουσία πολιτών κατά τη θερινή περίοδο και σε ένα τετράμηνο τα έργα να έχουν παραδοθεί. Αυτό το διάστημα, όπως διευκρινίζει στην «Ε» ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Μιχ. Σακελλαρίου, αλλάζουν οι στάσεις των λεωφορείων ενώ η οδός Κύπρου, για ένα τμήμα της θα γίνει διπλής κατεύθυνσης (κόντρα ρεύμα), λόγο για τον οποίο θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα για πεζούς έτσι ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Ο κ. Καλογιάννης διευκρίνισε στην «Ε», ότι αύριο Δευτέρα «υπογράφεται η εργοταξιακή ρύθμιση για τη Μεγ. Αλεξάνδρου» οδό στην οποία, όταν ολοκληρωθούν τα έργα, θα επιτρέπεται μόνο η διέλευση αστικών λεωφορείων και ταξί, αντί της βασικής οδικής αρτηρίας που είναι σήμερα.

Να διευκρινισθεί ότι η έναρξη των έργων στη Μεγ. Αλεξάνδρου θα συνδυασθεί με το έργο στην οδό Μανδηλαρά, που αφορά στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων, όπως ήδη συμβαίνει στην οδό Ηπείρου.

Το πρώτο τμήμα των έργων στη Μανδηλαρά θα αφορά στο τμήμα από την Παπαναστασίου έως τη διασταύρωση με την οδό Ανθ. Γαζή ενώ η κίνηση θα εκτρέπεται από την οδό Βελή. Παράλληλα στην οδό Ηπείρου θα έχει παραδοθεί και άλλο τμήμα, με κατεύθυνση προς την οδό Παναγούλη.

Θα ακολουθήσουν, στις αρχές Μαΐου, τα έργα στις οδούς Βενιζέλου και Φιλελλήνων όπου επίσης θα επιτρέπεται μόνο η διέλευση αστικών λεωφορείων και ταξί. «Στόχος μας» σημειώνει ο κ. Καλογιάννης «είναι στο τετράμηνο, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, να έχουν ολοκληρωθεί αυτά τα έργα. Θα κλείσουν σημαντικές κεντρικές αρτηρίες γι’ αυτό και ζητούμε την κατανόηση των πολιτών».

Παρεμπιπτόντως να αναφερθεί ότι σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκεται και το έργο της οδού Ασκληπιού αλλά η εγκατάσταση του εργολάβου δεν αναμένεται νωρίτερα από το ερχόμενο φθινόπωρο.

ΑΣΤΙΚΑ

Η έναρξη του έργου στις οδούς Βενιζέλου και Φιλελλήνων, θα σηματοδοτήσει αλλαγές τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων όσο και στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών που χρησιμοποιούν αστικά λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους.

Με την έναρξη των έργων, όπως διευκρινίζει ο κ. Σακελλαρίου «τα αστικά λεωφορεία που κινούνται επί της Βενιζέλου, στο ύψος του Ωδείου θα στρίβουν αριστερά στην οδό Ολύμπου, όπου σήμερα σταθμεύουν τα ταξί. Στη συνέχεια θα στρίβουν δεξιά και θα εισέρχονται στην οδό Κύπρου στην οποία θα κινούνται αντίθετα, στο ένα ρεύμα. Θα συνεχίζουν επί της Μανωλάκη, την Κενταύρων, και μετά τον κυκλικό κόμβο στην Ανθ. Γαζή για να βγούνε στην Ηρ. Πολυτεχνείου».

 Όπως διευκρινίζει ο κ. Καλογιάννης, με το κόντρα ρεύμα στην Κύπρου, για την προστασία των πεζών με αφορμή και λάθη του παρελθόντος που πριν από χρόνια στοίχισαν τη ζωή συμπολίτισσας, «θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα που θα απαγορεύουν τη διέλευση των πεζών με εξαίρεση τις διαβάσεις».

ΣΤΑΣΕΙΣ

Μαζί με τα δρομολόγια, θα αλλάξει και η κεντρική στάση των Αστικών στο Δικαστικό Μέγαρο. Ετσι, όπως διευκρινίζει ο κ. Σακελλαρίου, η στάση για το Αστικό Νο 1 (Νεάπολη), Νο 4 (ΠΠΓΝΛ, Κοιμητήριο), Νο 8 (Νίκαια) από το Δικαστικό θα μεταφερθεί επί της Κύπρου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ).

Στην κατεύθυνση από την 28ης Οκτωβρίου, θα μεταφερθούν επίσης οι γραμμές, Νο 10 (Ν. Πολιτεία), Νο 15 (Πάνθεον, ΙΚΕΑ) όπως και η στάση της γραμμής Νο 3.

Με αφορμή τις αλλαγές, ο κ. Σακελλαρίου καλεί τους συμπολίτες «να αποφεύγουν τη χρήση Ι.Χ. στο Κέντρο» ζητώντας επίσης «την κατανόηση των συμπολιτών για τις αλλαγές την περίοδο που θα εκτελούνται τα έργα».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass