ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΕΥΑΛ

Δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικός σε Μάνδρα - Κουτσόχερο

Δημοσίευση: 01 Απρ 2018 22:35
Από την ενημέρωση κατοίκων χθες στη Μάνδρα Από την ενημέρωση κατοίκων χθες στη Μάνδρα

Στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης αλλά και βιολογικού καθαρισμού αφορούσε ενημερωτική συγκέντρωση κατοίκων της Μάνδρας και του Κουτσοχέρου, που έγινε χθες το μεσημέρι στη Μάνδρα.

Δύο σημαντικά έργα που χρηματοδοτούνται με 3,2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας αλλά και με ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη δικτύου αποχέτευσης και ακαθάρτων.

«Είναι έργα ουσίας, που αναβαθμίζουν το περιβάλλον αλλά και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός μιλώντας στους κατοίκους. Επισημαίνοντας ότι με τον Βιολογικό Καθαρισμό, επιλύεται ένα πρόσθετο πρόβλημα, αφού «τα εδάφη στην περιοχή της Μάνδρας και του Κουτσόχερου είναι μη απορροφητικά και η διάθεση των λυμάτων γίνεται σε ανεξάρτητους ιδιωτικούς βόθρους με συνέπεια τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, τη δημιουργία δυσοσμιών και γενικά την περιβαλλοντική όχληση. Με το έργο, τα λύματα μέσω του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων θα συλλέγονται στον Βιολογικό και τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται σε έδαφος με φυτική βλάστηση. Έτσι θα σταματήσει η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης».

Την περιβαλλοντική διάσταση των έργων υπογράμμισε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, σημειώνοντας «το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η περιοχή από την έλλειψη δικτύου, πρόβλημα που επιλύεται με τα συγκεκριμένα έργα».

 Να σημειωθεί ότι το έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ενώ προχθές, υπογράφθηκε στη ΔΕΥΑΛ και η σύμβαση για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού.

 Στον τρόπο λειτουργίας του δικτύου αναφέρθηκε η διευθύντρια Τεχνικών Έργων της ΔΕΥΑΛ Αννα Ζαχίδου, διευκρινίζοντας ότι η ΔΕΥΑΛ, επίσης με ιδίους πόρους, θα προχωρήσει στην επέκταση του δικτύου έτσι ώστε να γίνουν οι συνδέσεις, με τον κ. Καλογιάννη να κάνει αναφορά στην ειδική τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΛ, που μεταξύ άλλων προβλέπει χαμηλό κόστος σύνδεσης.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γ. Ζαούτσος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδ. Καφφές, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΛ Δημ. Σαββοργινάκης και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της ΔΕΥΑΛ, Αργ. Παπακωνσταντίνου.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass