ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΙΕΡΕΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Παπάς εισέπραττε ενοίκια αλλά δεν τα απέδιδε στην Εκκλησία

Ερευνα της Μητρόπολης Δημητριάδος για οικονομικές ατασθαλίες από κτήματα της ενορίας που νοίκιαζε σε ενδιαφερόμενους ο ιερωμένος

Δημοσίευση: 14 Απρ 2018 22:08 | Τελευταία ενημέρωση: 14 Απρ 2018 22:19

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Νέα υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών ερευνάται από τις εκκλησιαστικές αρχές της περιοχής.

Αυτή τη φορά… η καμπάνα χτυπά για 66χρονο ιερέα ο οποίος υπάγεται στην Αρχιερατική Περιφέρεια Αγιάς, τα «έργα και τις ημέρες» του οποίου, ερευνά εδώ και λίγο καιρό η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος όπου εκκλησιαστικά ανήκει η περιοχή. Αν και τα στόματα κληρικών παραμένουν ερμητικά κλειστά για το τι ακριβώς έχει συμβεί, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω παπάς νοίκιαζε με νόμιμο τρόπο τα κτήματα της ενορίας του, εισέπραττε τα ενοίκια, αλλά -σε έλεγχο που έγινε- διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα ποτέ δεν έφτασαν στα ταμεία της εκκλησίας.
Το συνολικό ποσό που φέρεται ότι έκανε φτερά υπολογίζεται πως ανέρχεται στις 70.000 ευρώ. Δεν πρόκειται για χρήματα που αφορούν έναν ενοικιαστή, αλλά διάφορους, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια εκμεταλλεύονταν την κτηματική περιουσία της ενορίας πληρώνοντας φυσικά οι άνθρωποι κανονικά το μίσθωμα που τους είχε ορισθεί και παίρνοντας μάλιστα και απόδειξη για τις πληρωμές τους.
Πέραν τούτου δε, ο συγκεκριμένος ιερέας ελέγχεται και για ακόμη μία αξιόποινη πράξη. Εκ της στρεμματικής περιουσίας της ενορίας του, περιέφραξε κομμάτι αυτής και το εκμεταλλευόταν προς ίδιον όφελος με κερασοκαλλιέργεια, κάτι βέβαια που υπέπεσε και στην αντίληψη των συγχωριανών του.
Με εντολή της Μητροπόλεως, εδώ και λίγες ημέρες την εποπτεία της ενορίας έχει αναλάβει εφημέριος άλλης ενορίας της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγιάς, ενώ άλλαξαν και τα άτομα της εκκλησιαστικής επιτροπής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass