ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

Καταγγελία οικοδόμων για συνδικαλιστές

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2015 8:21

 

 

Με ψήφισμά του το Συνδικάτο Οικοδόμων του νομού Λάρισας καταγγέλλει την καταδίκη των τεσσάρων συνδικαλιστών για απεργιακές κινητοποιήσεις και με ψήφισμα-ανακοίνωσή του αναφέρει: “Το τριμελές Εφετείο της Λάρισας καταδίκασε κατά πλειοψηφία τους 4 συνδικαλιστές που εργάζονται στη γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ» γιατί πρωτοστάτησαν στην απεργία στις 4 & 5/2/2012 και εναντιώθηκαν στις ορέξεις της εργοδοσίας που επέβαλε μειώσεις 16,2% έως 53% στους μισθούς των εργαζομένων.

Οι κατηγορίες ενάντια στους 4 συνδικαλιστές στρέφονται συνολικά ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και φανερώνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να ποινικοποιήσει τον αγώνα των εργαζομένων για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των βιομηχάνων.

Οι 4 συνδικαλιστές έκαναν το μεγάλο έγκλημα να οργανώσουν την πάλη των εργατών, για να μην μειωθεί ο μισθός τους. Αυτή η αγωνιστική στάση έρχεται σε σύγκρουση με την εργοδοσία.

Η ενεργοποίηση των μηχανισμών τρομοκράτησης, οι δικαστικές καταδίκες και διώξεις δεν στοχεύουν να τρομοκρατήσουν τους πρωτοπόρους αγωνιστές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Στόχο έχουν να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους συνολικά, να τους απειλήσουν με «τιμωρία» αν σηκώσουν το κεφάλι. Θέλουν με αυτό τον τρόπο να επιβάλουν «σιγή ασυρμάτου» στους χώρους δουλειάς.

…Μπροστά μας έχουμε νέο κύκλο επίθεσης για τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σερβίρει στον λαό το μνημόνιο 3 που θα περιλαμβάνει σκληρά αντεργατικά μέτρα, που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, ιδιωτικοποιήσεις και άγρια φοροεπιδρομή.

Καλούμε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους, σε ετοιμότητα για μαζική, δυναμική απεργιακή απάντηση με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass