Σκοτώνουν αμάχους για να ελέγξουν την ενέργεια

• Εκτιμά η Κομμουνιστική Ανανέωση για Συρία

Δημοσίευση: 16 Απρ 2018 20:14

Μια εντελώς ατεκμηρίωτη κατηγορία ήταν αρκετή για το νέο ιμπεριαλιστικό χτύπημα ενάντια στη Συρία - αναφέρει ανακοίνωση της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης» και συνεχίζει:

Η πολυδιαφημισμένη επίθεση ΗΠΑ, Μ. Βρεττανίας και Γαλλίας ενάντια στη Συρία, ήταν στην πραγματικότητα μια ακόμη απόδειξη ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών τους και να ελέγξουν την ενέργεια και τους δρόμους ροής της καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές άμαχων, και ολόκληρα εθνικά κράτη. Δολοφονούν στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακόμη μια φορά.
Είναι ξεκάθαρο ότι είναι οι ίδιες δυνάμεις που με την πολιτική τους ήδη προκάλεσαν εκατομμύρια θύματα στη Συρία, νεκρούς, εκτοπισμένους, πρόσφυγες εξαιτίας του πολέμου. Είναι οι ίδιοι που επιθυμούν τη διάλυση της Συρίας στα πρότυπα της Λιβύης, και στη συνέχεια τη διάλυση όποιων άλλων κρατών διατηρούν τη δυνατότητα άσκησης εθνικής κυριαρχίας.
Καταδικάζουμε την επίθεση των ΗΠΑ, Μ.Βρεττανίας και Γαλλίας ενάντια στη Συρία, καταδικάζουμε τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, στην Ευρώπη και στα όργανα της ΕΕ που στήριξαν ουσιαστικά την επίθεση και στηρίζουμε τον Συριακό λαό αλλά και την εθνική κυριαρχία της Συρίας. Απαιτούμε άμεσα να ανοίξει και πάλι η Συριακή πρεσβεία στην Ελλάδα.
Η ελληνική κυβέρνηση, που ακόμη μια φορά έδωσε πράσινο φως για να χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας, είναι υπόλογη απέναντι στη Συρία και το Συριακό εξίσου με τις δυνάμεις που βομβάρδισαν. Αποδεικνύεται πως αυτή η κυβέρνηση είναι εξίσου υπόδουλη στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με τις προηγούμενες.
Εκτιμάμε ότι είναι απαραίτητο να συγκροτηθεί ένα πλατύ αντιπολεμικό - αντιϊμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό μέτωπο που θα συμβάλει στην ενεργοποίηση της κοινωνίας στην κατεύθυνση της ανάδειξης του ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα των επιθέσεων και της ανάγκης διεκδίκησης ειρηνικών λύσεων σε όφελος των λαών και όχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass