ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ

"Ανάβει κόκκινο" σε ΙΧ στο κέντρο της Λάρισας

* Μπαίνει φωτεινός σηματοδότης στη διασταύρωση Τσιτσάνη και Θεοδωρακοπούλου στη Ν. Πολιτεία

Δημοσίευση: 22 Απρ 2018 22:08
Στις οδούς Βενιζέλου – Φιλελλήνων, με την ολοκλήρωση των έργων δεν θα επιτρέπεται η διέλευση Ι.Χ. παρά μόνο αστικών λεωφορείων και ταξί Στις οδούς Βενιζέλου – Φιλελλήνων, με την ολοκλήρωση των έργων δεν θα επιτρέπεται η διέλευση Ι.Χ. παρά μόνο αστικών λεωφορείων και ταξί

Τη μελέτη προσωρινής κυκλοφοριακής ρύθμισης (εργοταξιακού χαρακτήρα) των οδών Βενιζέλου, Δήμητρας και Φιλελλήνων αναμένεται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, στη συνεδρίασή του την ερχόμενη Πέμπτη 26 Απριλίου.

Κάνοντας έτσι, ένα ακόμη βήμα, για να ξεκινήσουν τα έργα στο στενό Κέντρο της πόλης που θα αλλάξουν τη σημερινή εικόνα, καθώς θα απαγορευθεί η κυκλοφορία επιβατικών αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους που σήμερα λειτουργούν ως συλλεκτήριοι οδοί.

Από χθες βρίσκονται σε εξέλιξη εργολαβίες που αφορούν στη συντήρηση, επίσης κεντρικών οδών ενώ από βδομάδα θα ξεκινήσουν έργα ασφαλτόστρωσης προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ. Έργο ξεχωριστό από εκείνο των ασφαλτοστρώσεων (προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ) που αφορά σε τρεις κεντρικές εισόδους της πόλης. Την οδό Βόλου και την οδό Φαρσάλων που θα ασφαλτοστρωθούν πλήρως όταν ολοκληρωθούν τα έργα της ΔΕΥΑΛ και την οδό Καρδίτσης όπου, με την ασφαλτόστρωση θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με υψηλότερα της στάθμης του δρόμου, καπάκια δικτύου της ΔΕΥΑΛ.

Βέβαια, με εξαίρεση συνοικιακούς δρόμους όπου γίνονται έργα της ΔΕΥΑΛ ή δρόμους Κοινοτήτων όπου κατασκευάζονται κρασπεδόρειθρα ή ασφαλτοστρώνονται μετά από χρόνια όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Γιάννουλης, το οδικό δίκτυο της πόλης «δύσκολα» θα επιδιορθωθεί καθώς έχει εγκαταλειφθεί για χρόνια.

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑ ΕΡΓΑ

Η κυκλοφοριακή μελέτη των οδών Βενιζέλου, Δήμητρας και Φιλελλήνων που αναμένεται να εγκριθεί την Πέμπτη από το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποσταλεί στη συνέχεια προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Με τη δημοτική αρχή να έχει ήδη σημειώσει την πρόθεσή της τα έργα αυτά να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να αποφευχθεί – όσο είναι δυνατό – η ταλαιπωρία των πολιτών.

ΕΠΕΤΑΙ Η ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Το κέντρο της πόλης θα καταστεί… αδιάβατο για τους οδηγούς ή για όσους επιμένουν να χρησιμοποιούν το ΙΧ στο κέντρο για τις μετακινήσεις τους, όταν ξεκινήσουν τα έργα στη Μεγ. Αλεξάνδρου που θα συνδυασθούν με τα έργα στην οδό Μανδηλαρά για την οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κυκλοφοριακή μελέτη. Να σημειωθεί ότι από προχθές παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το τμήμα της Ηπείρου, από την Παπαναστασίου έως τη Ρούζβελτ. Το ίδιο έργο (ανακατασκευή πεζοδρομίων και ασφαλτόστρωση) συνεχίζεται στο τμήμα από την Τρίγωνη πλατεία έως την οδό Παναγούλη.

ΦΑΝΑΡΙ ΣΤΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τέλος να σημειωθεί ότι αυτή την εβδομάδα θα τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης στη διασταύρωση των οδών Τσιτσάνη και Θεοδωρακοπούλου στη Νέα Πολιτεία. Η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο ύψος του αθλητικού κέντρου ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων της περιοχής με αφορμή και τα τροχαία ατυχήματα.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass