ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΑΛ

«Φύλαξη στόχων σε βάρος της αστυνόμευσης»

Δημοσίευση: 22 Απρ 2018 15:30

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας πραγματοποιήθηκε προχθές συνάντηση των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Θεσσαλίας με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Δημήτριο Αναγνωστάκη ο οποίος, κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, συνοδευόταν από τον επιτελάρχη αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, τον ΓΕΑΒΕ αντιστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο και τον προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικών Α.Ε.Α. υποστράτηγο Παναγιώτη Ντζιοβάρα.

Στη συνάντηση, όπου παρευρέθησαν επίσης ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας και ο διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας ταξίαρχος Βασίλειος Καραπιπέρης, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών της Θεσσαλίας ανέπτυξαν και ενημέρωσαν τον γενικό γραμματέα και τους επιτελείς ανώτατους αξιωματικούς για τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό των αντίστοιχων Αστυνομικών Διευθύνσεων.

Από πλευράς της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, «αναδείχθηκε η φύλαξη διαφόρων στόχων και η κατασπατάληση δυνάμεων σε αυτούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των υπηρεσιών καθώς και για την αστυνόμευση του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης της Λάρισας».

Αναδείχθηκε «για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της μη έγκαιρης έκδοσης των διαταγών που αφορούν τη μετακίνηση των διμοιριών υποστήριξης της Διεύθυνσης, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται εντελώς η εβδομαδιαία υπηρεσία προκαλώντας αναστάτωση στον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων».

Αναφέρθηκαν «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκτελούντες υπηρεσία συνάδελφοι στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο και με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό βανδαλισμού του οικίσκου από ομάδα προσφύγων απαιτήθηκε η έκδοση ξεκάθαρων εντολών-κατευθύνσεων από την πλευρά της διοίκησης, ενώ για πολλοστή φορά ζητήθηκε η άμεση επιτέλους ύπαρξη καθηκοντολογίου».

Τέλος ζητήθηκε η «άμεση διευκρίνιση διαταγής του Α.Ε.Α. για την καταβολή 60% του δικαιούμενου χρηματικού ποσού εκτός έδρας στους μετακινούμενους συναδέλφους στα νησιά ή στον Έβρο με το πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ και εάν περιλαμβάνεται σε αυτό το ποσό και η πληρωμή του καταλύματος των μετακινούμενων».

Από την πλευρά τους, ο γεν. γραμματέας και ο επιτελάρχης ανέφεραν ότι για τη φύλαξη των διαφόρων στόχων υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και προέτρεψαν σε αυτό την τοπική ηγεσία προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες.

Για τη μη έγκαιρη έκδοση των διαταγών ο επιτελάρχης «αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει σαφείς εντολές και οδηγίες στις υφιστάμενές υπηρεσίες ενώ για τη δικαιούμενη προκαταβολή των εκτός έδρας του μετακινούμενου προσωπικού ανέφερε ότι θα μελετήσει την προοπτική αύξησης σε 70 η και 80%.

Για τη δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα τοποθετηθεί σύγχρονη αλεξίσφαιρη σκοπιά με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας» ενώ για το καθηκοντολόγιο θα τεθεί το θέμα άμεσα στην αρμόδια αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Τέλος ο κ. Ντζιοβάρας ανέφερε ότι «υπάρχουν σε εξέλιξη δεκάδες διαγωνισμοί προμήθειας οχημάτων όλων των τύπων καθώς και αναλώσιμων υλικών οι οποίοι είναι της τάξεως των 40 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ.».

«Το Σωματείο μας συνεχίζει δυναμικά να διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας σε όποια ευκαιρία και αν του δοθεί. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις όλων των ανωτέρω ζητημάτων και θα παρεμβαίνουμε όπου αυτό απαιτείται προκειμένου να γίνουν πράξη στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της πολιτικής και φυσικής μας ηγεσίας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass