Πανθεσσαλική πορεία ειρήνης στη Λάρισα

* Οργανώνει στις 13 Μαΐου η ΕΕΔΥΕ * Εκδηλώσεις και σε σχολεία

Δημοσίευση: 23 Απρ 2018 15:46
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Πανθεσσαλική πορεία ειρήνης, ενάντια στην «ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις ενάντια στον λαό της Συρίας και αλλού», θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας - Γραμματεία Λάρισας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), την Κυριακή 13 Μαΐου, με τη συμμετοχή των αντίστοιχων επιτροπών της ΕΕΔΥΕ, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία μπροστά από το Α.Τ.Α., θα τερματίσει στην 1η Στρατιά, και στη διάρκειά της θα επιδοθούν ψηφίσματα, τόσο στο Αρχηγείο Τ.Α. όσο και στην 1η Στρατιά.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης, που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ.

Η πορεία ειρήνης θα είχε τα εξής αιτήματα: «Η ΕΕΔΥΕ διεκδικεί: «Όχι στην ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στον λαό της Συρίας και αλλού. Να κλείσουν ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις - Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό. Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Αποδέσμευση από ΕΕ-ΝΑΤΟ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

Απηύθυναν μαζικό κάλεσμα συμμετοχής προς τους φορείς, τα σωματεία, τη νεολαία, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς», προτρέποντας: «να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν».

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, με σκοπό να διαδώσει το μήνυμα της ειρήνης, συμμετέχει και στις παρακάτω εκδηλώσεις:

-Την Πέμπτη 26 Απριλίου και ώρα 9.30 π.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικών και νεανικών ιχνογραφημάτων και κατασκευών από παιδιά σχολείων της Λάρισας.

Τα έργα είναι εμπνευσμένα από την αφίσα που κυκλοφόρησε η ΕΕΔΥΕ στα σχολεία της χώρας με θέμα: «Μια εικόνα, τρία ερωτήματα; Γιατί γίνονται οι πόλεμοι;

Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για τ΄αφέντη το φαϊ;».

Σε αυτή τη δράση καλλιτεχνικής-πνευματικής δημιουργίας παίρνουν μέρος παιδιά και νέοι από τα εξής σχολεία: 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, 15ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 43ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Δημοτικό Σχολείο Τερψιθέας, 6ο Γυμνάσιο Λάρισας, 5ο Εσπερινό Γυμνάσιο Λάρισας, 5ο Εσπερινό Λύκειο Λάρισας, 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ και ΣΔΕ (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας).

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας θα υποδεχθεί τα παιδιά και θα διοργανώσει γιορτή προς τιμήν τους. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Μαϊου.

Αυτή η δράση γίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικά σχολεία της πόλης μας και ο σκοπός της είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ειρήνης και η έκφραση φιλίας και αλληλεγγύης προς τα παιδιά άλλων χωρών που ο πόλεμος τα ξερίζωσε από την πατρίδα τους.

-Την Τρίτη 8 Μαϊου και ώρα 7:00 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, οι φίλοι του Ιστορικού Μουσείου Αμπελακίων περιόδου 1940-1949 η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας και η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στα 10 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου και στη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαϊου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass