ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Πλούσιες εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Γεωργίου

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 15:22

Με συμμετοχή πλήθους πιστών και των τοπικών αρχών, γιορτάστηκε με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου στη Νίκαια, έδρα του Δήμου Κιλελέρ.

Αρχικά τελέστηκε στον ομώνυμο ιερό Ναό πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου, σε οδούς της Νίκαιας περιφερειακά του ναού, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου.

Την ιερά εικόνα συνόδευαν μέλη του συλλόγου «Θ. Φαρμακίδης» με παραδοσιακές στολές. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία στον προαύλειο χώρο της εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε απονομή των υποτροφιών του κληροδοτήματος Ιωάννη και Ρωξάνης Παπαγιαννοπούλου στην Κασσιανή Καρβούνη, φοιτήτρια της σχολής Επιστημών Υγείας στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την εμφάνιση της χορωδίας παραδοσιακής μουσικής του ΟΠΑΠ Δήμου Κιλελέρ με τη χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή», υπό τη διεύθυνση του Αν. Μαρέτη, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, συνεχίστηκαν με παραδοσιακούς χορούς στη μνήμη του Αγίου από το παιδικό τμήμα του χορευτικού ομίλου Νίκαιας με χοροδιδάσκαλο τον Γ. Τσιπλακούλη. Κατόπιν ακολούθησε ο καθιερωμένος αγώνας δρόμου “για το μαντήλι” ένα παλαιό έθιμο της Νίκαιας, το οποίο αναβίωσε η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου. Στον αγώνα δρόμου πήραν μέρος δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δίνοντας ζωντάνια και πνοή στο χωριό και τονίζοντας με ιδιαίτερο σεβασμό και λαμπρότητα την ημέρα του εορτασμού του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου.

Οι 157 αθλητές και οι αθλήτριες (αριθμός που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο) που έλαβαν μέρος στον αγώνα δρόμου, βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους με μετάλλια ενώ στους νικητές των αγώνων επιδόθηκε κύπελλο και το «παραδοσιακό μαντήλι» με ένα συμβολικό χρηματικό ποσό.

Οι νικητές ανά κατηγορία ήταν στα 100 μέτρα Α΄ Δημοτικού: Αγόρια, Παναγούλης Μάριος, Β΄ Δημοτικού: Αγόρια, Χαρούλης Δημήτρης, Κορίτσια Α΄ και Β΄, Χαρούλη Ευαγγελία. Γ΄ Δημοτικού: Αγόρια, Μπαντούλης Αποστόλης, Κορίτσια Κουλιοπούλου Νάνσυ.

Στα 1.000 μέτρα Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού: Αγόρια, Βασιλείου Θεοφάνης και Μητρακούλης Θανάσης, Κορίτσια Μέλλου Μελίνα. Γυμνάσιο: Αγόρια Γκουντίκας Αχιλλέας, Κορίτσια Ζιαβλιάκη Αποστολία. Λύκειο: Αγόρια Βλαχάκης Γιάννης, Κορίτσια, Άννα Μαρία Ναν. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη βραβεύσεις αθλητών του συλλόγου βαρέων αθλημάτων «Ο Αντύπας», Πέτρος Βλάνδος, Νικόλαος Βλάνδος, Αχιλλέας Παπαγιάννης, Ιωάννης Τέλιος και Βασίλειος Καμαγιάννης οι οποίοι είχαν Πανελλήνιες διακρίσεις.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Κ. Χατζηκωνσταντίνου και Αχ. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αν. Ρεντζιάς, Ρ. Κομήτσας, Ζ. Ανυφαντή, Ι. Ζαχαριάς και Γ. Καρυούδης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας Β. Πιλάτου και τα μέλη του Τ.Σ. Γ. Παπαγιαννόπουλος, Γ. Ψαρούλης και Κ. Παναγούλης και πλήθος πιστών. Παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ

Ο Δήμος Κιλελέρ ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες που βοήθησαν στην υλοποίηση των εκδηλώσεων. Επιπλέον, θερμές ευχαριστίες οφείλει στον ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, στο ΕΚΑΒ Λάρισας, στο Αστυνομικό τμήμα Κιλελέρ, στους Διασώστες ΕΟΔΥΑ, στον Γενικό Γιατρό Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας Λάμπρο Κοντοβό και στους πολυάριθμους εθελοντές που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα δρόμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass