ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΙΜΗΣΕ Η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ

«Ο Στρατός Ξηράς δύναμη αποτροπής»

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 15:28

«Είμαστε παντού, είμαστε δυνατοί, είμαστε ισχυροί, είμαστε δύναμη αποτροπής» τόνισε χθες ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Δημ. Ζερβάκης με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς.

Οι εκδηλώσεις στην 1η Στρατιά ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία που τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Λάρισας αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος, για να ακολουθήσει η ανάγνωση, από τον λοχαγό Βασ. Καφαλή, της ημερήσιας διαταγής του Α/ΓΕΣ αντιστρατήγου Αλκ. Στεφανή.

Με τον Αρχηγό ΓΕΣ κάνοντας ιστορική αναδρομή στην καθιέρωση, του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, ως προστάτη του Στρατού Ξηράς να σημειώνει πως «σήμερα, ο Ελληνικός Στρατός, με πίστη στις στρατιωτικές αρχές, με αισιοδοξία, χαμόγελο, γενναιοψυχία, κύρος, άριστες ανθρώπινες σχέσεις, υψηλό ηθικό, πνεύμα νικητή, σε συνεργασία με τους λοιπούς Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί ισχυρό πυλώνα Εθνικής ισχύος και πανίσχυρη δύναμη αποτροπής».

Προσθέτοντας ότι «κάτω από τις παρούσες ιδιαίτερες περιφερειακές συνθήκες, που χαρακτηρίζονται από αστάθεια και νέες ασύμμετρες προκλήσεις, πέραν της γνωστής μακροχρόνιας απειλής, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινή απαιτητική πραγματικότητα και ταυτόχρονα να οραματισθούμε τη μελλοντική μας μορφή, χωρίς να αποκοπούμε από τις ρίζες μας. Προς τούτο, εμπνεόμαστε από το παρελθόν, υπερασπιζόμαστε το παρόν και διαμορφώνουμε το μέλλον.

Όπως πάγια διατυπώνεται από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, σκοπός μας δεν είναι να διεξάγουμε πόλεμο. Όμως, εάν απαιτηθεί και απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, ο Ελληνικός Στρατός, στο πλαίσιο της διακλαδικής συνέργειας, είναι ικανός να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβουλέα.

Προτεραιότητά μας είναι η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του Στρατού μας, αλλά και η διαμόρφωση της δυναμικής που θα επιτρέψει τη μετεξέλιξή του, ώστε να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις».

Με τον κ. Στεφανή, καταλήγοντας να υπογραμμίζει πως «η σκέψη όλων μας είναι στον Αξιωματικό και τον Υπαξιωματικό μας που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Η σκέψη αυτή μας καθοδηγεί, ισχυροποιεί το ηθικό μας, ενισχύει την αποφασιστικότητά μας και ενδυναμώνει την προσήλωση στην αποστολή μας».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον διοικητή της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ, Δημ. Ζερβάκη ο οποίος, ξενάγησε τους παρευρισκομένους στην έκθεση οπλισμού.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο βουλευτής ΝΔ Χρ. Κέλλας, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκ. Ντίτορας, ο ΑΤΑ Γ. Μπλιούμης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Αναστασοπούλου, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάν. Τόλιας, ο διοικητής της ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας Κων. Σκούπρας, ο διοικητής της ταξιαρχίας Seebrig Τ. Πετράτσε, ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης, ο πρώην ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ Ιωάν. Γιάγκος, η πρόεδρος του ΔΣΛ Νικ. Μπασδέκη, ο περιφερειακός σύμβουλος Θαν. Παιδής, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Σ. Βούλγαρης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Β. Καραπιπέρης, ο διοικητής της ΠΥΛ Γιάν. Ράπτης, εκπρόσωποι των Ενώσεων Αποστράτων (ΕΑΑΑ και ΕΑΑΣ), του Συνδέσμου Εφέδρων, αξιωματικοί και πολιτικό προσωπικό μονάδων της 1ης Στρατιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass