ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Για τη σύνταξή τους ρωτούν οι εργαζόμενοι

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 22:14 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Απρ 2018 22:14

Εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων ενημερώθηκαν από το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Το Δίκτυο παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής και απευθύνεται: σε εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα στα πεδία των εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικής νομοθεσίας και πολιτικών απασχόλησης, καθώς και ζητήματα που ενδιαφέρουν τους απασχολούμενους σε επιχειρήσεις, σε ανέργους, στα πεδία της απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης με σκοπό την ένταξη /επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Στη Λάρισα βρέθηκαν χθες η συντονίστρια υποστήριξης των ανέργων Μόνικα Σεργιάννη και ο Βασίλης Ρίζος σύμβουλος απασχόλησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι δυο τους ανέπτυξαν αναλυτικά τους τρόπους υποστήριξης των εργαζομένων όπως είναι η εξατομικευμένη πληροφόρηση για θέματα εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα ερωτήματα είναι για τα συνταξιοδοτικά των εργαζομένων.

Χωρίς κανένα κόστος η ομάδα νομικών του ΙΝΕ ΓΣΕΕ αναλαμβάνει να δώσει έγκυρες απαντήσεις σε ερωτήματα που τίθενται από τους ενδιαφερόμενους μέσα από ειδικά διαμορφωμένες φόρμες υποβολής ερωτήματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε μέσω φόρμας στην ιστοσελίδα του ΙΝΕ, είτε μέσω e mail, είτε ακόμα και ηλεκτρονικά να υποβάλουν το ερώτημά τους και να λάβουν την απάντηση άμεσα.

Παράλληλα, διοργανώνονται ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους, όπως είναι το εργασιακό άγχος, οι συγκρούσεις στον χώρο εργασίας, η επικοινωνία στον εργασιακό χώρο. Όπως και παραπάνω έτσι και σε αυτή την περίπτωση ομάδα συμβούλων αναλαμβάνει τη διενέργεια ομαδικών εργαστηρίων, μετά από τη συγκρότηση συγκεκριμένης ομάδας συμμετεχόντων.

ΑΝΕΡΓΟΙ

Στους τρόπους υποστήριξης των ανέργων αναφέρθηκε η κ. Σεργιάννη κάνοντας λόγο για πληροφόρηση διά ζώσης και εξ αποστάσεως για θέματα εκπαίδευσης, για επιδοτούμενα προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, για νέες θέσεις εργασίας, εργασιακά δικαιώματα και επαγγελματικά περιγράμματα. Οι συναντήσεις με τους ανέργους γίνονται και διά ζώσης για επαγγελματική συμβουλευτική μέσω εξ ατομικευμένης υποστήριξης ή και ομαδικών εργαστηρίων, που στοχεύει στην ενίσχυση των ανέργων και στην ενδυνάμωσή τους σχετικά με τον σχεδιασμό επαγγελματικής σταδιοδρομίας, τεχνικές αναζήτησης εργασίας, ανάπτυξη επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass