ΤΟ Ε.Κ.Λ. ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Καταγγέλλει εκμετάλλευση και έλλειψη μέτρων ασφαλείας

Δημοσίευση: 25 Απρ 2018 15:42

Με αφορμή τις τεχνικές εργασίες που πραγματοποιούνται σε δρόμους της πόλης το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά δρόμους της Λάρισας, γίνονται από τεχνικές εταιρείες, εργασίες υπογειοποίησης δικτύων του ΟΤΕ, άλλων υπηρεσιών και ασφαλτόστρωσης, οι οποίες όμως σε αρκετές περιπτώσεις όπως μας κατήγγειλαν εργαζόμενοι, χρησιμοποιούνται ως χειριστές μηχανημάτων, εργαζόμενοι χωρίς σχετικό δίπλωμα, με κίνδυνο για την ασφάλειά τους.

Το ΕΚΝΛ, απευθύνθηκε με έγγραφό του στο αρμόδιο τμήμα της επιθεώρησης εργασίας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία και διενεργήθηκε ένας μικρός έλεγχος. Ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά και οι έλεγχοι λιγοστοί.

Το ΕΚΝΛ θεωρεί επίσης εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι το αρμόδιο τμήμα της επιθεώρησης εργασίας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία, θα λαμβάνει από εδώ και πέρα υπόψη μόνο τις ηλεκτρονικές καταγγελίες στην ιστοσελίδα της για προβλήματα σε εργασιακούς χώρους και θα απορρίπτει κάθε έγγραφη ή προφορική καταγγελία συνδικαλιστικής οργάνωσης ή μεμονωμένου εργαζόμενου, σύμφωνα με εντολή του Υπουργείου Εργασίας.

Το ΕΚΝΛ ζητά την άμεση επαναφορά των γραπτών και προφορικών καταγγελιών συνδικάτων και εργαζομένων και την πραγματοποίηση συχνών και ουσιαστικών ελέγχων τόσο σε τεχνικά έργα όσο και σε άλλους εργασιακούς χώρους», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass