Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2018 15:19

Αγρυπνία στους Αγίους Θεοδώρους

Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη βράδυ (9-12:30 μ.μ.) στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων στη Νέα Πολιτεία Λάρισας.

 

Πανηγυρίζει ο ι.ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κ.Σωτηρίτσα

Γιορτάζει και πανηγυρίζει τη Δευτέρα 21 Μαΐου ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κάτω Σωτηρίτσα Αγιάς, όπου το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ενώ το απόγευμα της Κυριακής, στις 7, θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

 

Γιορτάζει ο ιερός ναός Αναλήψεως του Σωτήρος

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αναλήψεως του Σωτήρος. Το εορταστικό πρόγραμμα έχει ως εξής: Σήμερα Τρίτη, στις 10 το βράδυ αγρυπνία. Την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός. Την Πέμπτη 17 του μήνα στις 7 π.μ. πανηγυρική θεία λειτουργία και στις 7:30 μ.μ. ο μεθέορτος εσπερινός. Στις 8:15 η λιτάνευση της ιεράς εικόνας Αναλήψεως του Κυρίου.

 

Πανηγυρίζει ο Αγ. Αχίλλιος σε Αχίλλειο και Νίκη

Τον πολιούχο τους Αγιο Αχίλλιο πανηγυρίζουν το Αχίλλειο και η Νίκη Λάρισας. Σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου, στο Αχίλλειο, στις 7.30, θα τελεστεί ο όρθρος και εν συνεχεία θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

 Ανάλογες λατρευτικές εκδηλώσεις θα τελεστούν και στη γειτονική Νίκη. Σήμερα, στις 7.15, θα τελεστεί η θεία λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Από τα εκκλησιαστικά συμβούλια των δύο χωριών καλείται το χριστεπώνυμο πλήρωμα να παραστεί στις εκδηλώσεις προς τιμή του προστάτη Αγίου.

 

Τα οστά του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο ναό στο Κουτσόχερο

Στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουτσόχερο, θα φιλοξενηθούν τα οστά του Αγίου Νικολάου, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαΐου.

Το Σάββατο 19 Μαΐου στις 7 μ.μ. θα γίνει περιφορά της εικόνας του Αγίου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων, θα ακολουθήσει αρτοκλασία και προσφορά φαγητού στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Την Κυριακή 20 Μαΐου, το πρωί, θα τελεσθεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία και στις 9 το βράδυ οργανώνεται λαϊκό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα, στον αύλιο χώρο του σχολείου του χωριού.

 

Αγρυπνία στη Ζωοδόχο Πηγή

Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα θα τελεσθεί σήμερα Τρίτη 15 Μαΐου και από ώρα 21:00 έως 00:30 στην ενορία της Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων (Παναγία).

Η Ιερά Αγρυπνία θα περιλαμβάνει τις ακολουθίες του αναστάσιμου εσπερινού, του αναστάσιμου όρθρου και την πασχάλιο θεία λειτουργία, απαράλλακτα όπως και τη νύχτα του Πάσχα. Παρακαλούνται και προσκαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να συμμετάσχουν στην ιερά αγρυπνία και κατόπιν της καταλλήλου προετοιμασίας να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass