«Πυκνώνουν» διαβάσεις και σηματοδότες στην οδό Βόλου

* ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΛΕΩΦ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ Η ΠΑΘΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2018 21:18
Από την πρόσφατη κινητοποίηση κατοίκων του Αγίου Γεωργίου Από την πρόσφατη κινητοποίηση κατοίκων του Αγίου Γεωργίου

Με διαβάσεις πεζών και φωτεινούς σηματοδότες, που θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες να προχωρά ο Δήμος Λάρισας στη λήψη μέτρων έτσι ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια των κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου που καθημερινά χρησιμοποιούν την οδό Βόλου.

Μετά και την κινητοποίηση που διοργάνωσαν την περασμένη βδομάδα κάτοικοι και φορείς του Αγίου Γεωργίου, με αφορμή το τελευταίο τροχαίο δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή της 82χρονη Λαρισαία, όταν παρασύρθηκε από φορτηγό στην προσπάθειά της να διασχίσει την παλιά εθνική οδό Βόλου - Λάρισας, αντιπροσωπεία φορέων της συνοικίας συναντήθηκε προχθές με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη.

Συνάντηση κατά την οποία τους ανακοινώθηκαν τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν προκειμένου να μειωθεί η επικινδυνότητα της οδού Βόλου, μέτρα που διαχωρίζονται σε βραχυπρόθεσμα και σε μακροπρόθεσμα. Αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν επίσημα κατά την επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, το πιθανότερο την Τρίτη 29 Μαΐου.

Τις επόμενες ώρες θα γίνει διαγράμμιση της οδού Βόλου όπως και των διαβάσεων για να γίνονται έγκαιρα αντιληπτές από τους διερχόμενους οδηγούς, ενώ στα άμεσα μέτρα που εξετάζει το Τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων είναι η «πύκνωση» των διαβάσεων πεζών, αλλά και η τοποθέτηση δύο ακόμη θέσεων φωτεινών σηματοδοτών («πεζοφάναρα»), έτσι ώστε οι διαβάτες να διασχίζουν με ασφάλεια την οδό Βόλου.

ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Το δεύτερος σκέλος των παρεμβάσεων του Δήμου Λαρισαίων εστιάζει στο σκέλος της απαγόρευσης της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην κατοικημένη περιοχή, που αποτελεί το βασικό αίτημα των φορέων της συνοικίας του Αγ. Γεωργίου.

Με δεδομένο ότι στα δύο τελευταία θανατηφόρα δυστυχήματα, δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από φορτηγά, οι κάτοικοι ζητούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από την οδό Βόλου και για να γίνει αυτό θα πρέπει η οδός από εθνική να μετατραπεί σε αστική.

Στο πλαίσιο αυτό, Δήμος Λαρισαίων και Περιφέρεια Θεσσαλίας θα εξετάσουν από κοινού το θέμα της λήψης απόφασης για απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών από τη Βόλου όπως και από τη λεωφόρο Καραμανλή.

Σε συνεργασία, επίσης, με το συναρμόδιο Υπουργείο, ως εξωτερικός δακτύλιος που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες οχημάτων όπως τα φορτηγά, θα ορισθεί το τμήμα της νέας εθνικής οδού (ΑΘΕ), από τον κόμβο της Νίκαιας έως τον κόμβο Συκουρίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ

Ο τρίτος άξονας των παρεμβάσεων που θα αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα της αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας στην οδό Βόλου, αφορά στον ανατολικό δακτύλιο της Λάρισας. Στο Σχέδιο Βελτίωσης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) προβλέπεται η ανατολική παράκαμψη της Λάρισας, από το ύψος του εργοστασίου της «Βιοκαρπέτ» έως την οδό Βόλου, έξω από την κατοικημένη περιοχή. Με τη διευκρίνιση ότι η η υλοποίηση ωστόσο αυτού του έργου μπορεί να ενταχθεί σε έναν μακρόπνοο σχεδιασμό.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass