Αδέλφια με ναρκωτικά και μετρητά

ΔΕΚΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2018 15:22

Στη σύλληψη 10 συνολικά κατοίκων της Νέας Σμύρνης, προχώρησαν νωρίς χθες το πρωί αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας μετά από εκτεταμένη επιχείρηση στη συνοικία.

Η αστυνομική επιχείρηση όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ενταγμένη «στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών» όταν τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπεία φορέων και κατοίκων της συνοικίας, τόσο από τον Δήμο Λαρισαίων όσο και από την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς είχαν ζητήσει «καλύτερη αστυνόμευση» και «ισονομία».

Από τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. χθες το πρωί, μεταξύ άλλων συνελήφθησαν και δύο αδέλφια, 58 και 61 ετών αντίστοιχα, καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 79 γραμμάρια ηρωίνης, 30 γραμμάρια χασίς αλλά και το χρηματικό ποσό των 10.070 ευρώ.

Αναλυτικότερα όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες, τις πρωινές ώρες στον νομό Λάρισας εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και συμμετείχαν αστυνομικοί της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Λάρισας, της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) Λάρισας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 10 άτομα και συγκεκριμένα: Δύο ημεδαποί ηλικίας 63 και 62 ετών, για παράβαση του νόμου περί όπλων. Τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 24, 35, 21 και 59 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 28 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για τα αδικήματα της επαιτείας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Δύο ημεδαποί, ηλικίας 61 και 58 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Ένας ημεδαπός, ηλικίας 32 ετών, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν: 54 έλεγχοι σε οχήματα, 9 νομότυπες έρευνες σε οικίες, 148 έλεγχοι ατόμων και 11 προσαγωγές ατόμων.

Κατασχέθηκαν συνολικά δεκαεπτά νάιλον συσκευασίες με 79,2 γραμμάρια ηρωίνης, δώδεκα νάιλον συσκευασίες με 30,1 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων, δύο κυνηγετικά όπλα, το χρηματικό ποσό των 10.070 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα μαχαίρι, ενώ βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..

ΖΕΥΓΑΡΙ

Στο μεταξύ, κατηγορούμενο για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, συνελήφθη ζευγάρι Λαρισαίων.

Ο 50χρονος και η 49χρονη φίλη του, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας ενώ – όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. – «μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: επτά συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 151,2 γραμμαρίων.

Μικροποσότητα σπόρων κάνναβης, μικροποσότητα βουπρενορφίνης, μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων χωρίς ιατρική συνταγή, μία ξιφολόγχη, τρεις σουγιάδες, ποσότητα χύμα καπνού βάρους 93 γραμμαρίων χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, το χρηματικό ποσό των 6.290 ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα». Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass