«Ετοιμάζουν βαλίτσες» οι κατασκηνωτές της πόλης

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2018 22:26

Δύο χιλιάδες παιδιά από 6 έως 12 ετών αυτό το καλοκαίρι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών «Κατασκήνωση στην πόλη». Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες η δημοτική αρχή και φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για «ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, που αποτελεί παράδειγμα για τους άλλους Δήμους».

Ο Δήμος Λαρισαίων εφαρμόζει για τέταρτη χρονιά το συγκεκριμένο πρόγραμμα με στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών «σε μια περίοδο συνεχιζόμενης κρίσης παραμένει πιστός στις δεσμεύσεις του και συνεχίζει την υποστήριξη της σύγχρονης οικογένειας πραγματοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα “Πόλη που Μαθαίνει” και υποστηρίζεται από υπηρεσίες του Δήμου και πλειάδα φορέων της πόλης”, σημειώθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης.

Η «Κατασκήνωση στην πόλη» είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο από έμπειρους παιδαγωγούς της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου με πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες, επιθυμίες και ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια το πρόγραμμα είχε την καθολική αποδοχή των οικογενειών που συνεργάστηκαν κατά τρόπο υποδειγματικό με τους υπεύθυνους παιδαγωγούς.

Για το φετινό καλοκαίρι σχεδιάστηκαν και προγραμματίστηκαν καινούργιες δραστηριότητες λαμβάνοντας υπόψη την αξιολόγηση των προηγούμενων ετών. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης «το 85% γονέων και παιδιών προτιμούν τις αθλητικές δραστηριότητες, τη ρομποτική και τα παιχνίδια και το 80% επιλέγουν τις εκδρομές και επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και τις κατασκευές – χειροτεχνίες, την εμπειρία και το έκδηλο ενδιαφέρον των φορέων της πόλης για το συνεχιζόμενο πετυχημένο πρόγραμμα» για να προσθέσει ότι «τη φετινή χρονιά ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των οικογενειών προσαρμόσαμε την ημερομηνία λειτουργίας της Κατασκήνωσης ξεκινώντας νωρίτερα και τελειώνοντας αργότερα». Οι περίοδοι υλοποίησης του προγράμματος είναι τρεις με δυνατότητα επιλογής δύο περιόδων με σειρά προτεραιότητας : 25 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου, 16 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου και 16 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Αθλητικές δραστηριότητες όπως κολύμπι, ιππασία, τουρνουά. Μαθήματα χορού – μπαλέτου. Επισκέψεις στα μουσεία της πόλης. Εκπαιδευτικές δράσεις όπως η «Ανασκαφή στην πόλη» σε συνεργασία με το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Προγράμματα ανάπτυξης της φιλαναγνωσίας στις βιβλιοθήκες, μουσική στο Ωδείο, «Τα παιχνίδια του κόσμου» σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, σκάκι με τον Σύλλογο Σκακιστών, ρομποτική, μαθήματα φωτογραφίας, αστρονομία, μελισσοκομία, κυκλοφοριακή αγωγή, πρόγραμμα ανακύκλωσης, πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών, διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των προσφυγόπουλων που έχουν ενταχθεί στον κοινωνικό ιστό της πόλης.

Οι ώρες λειτουργίας της κατασκήνωσης θα είναι 7:30 π.μ. – 3 μ.μ. και η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Η επιλογή των παιδιών γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα υποβάλλονται έως τις 8 Ιουνίου στα γραφεία της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 8:30 π.μ. – 1:30 μ.μ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410-680205 και 2410-680223.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass