Το ΚΚΕ στη Βουλή για τις δασικές πυρκαγιές

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2018 16:20

Τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών και αντιμετώπισης των συνεπειών τους ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, αποτελούν το θέμα της ερώτησης που υπεβλήθη στον υπουργό Εσωτερικών από οκτώ βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων και ο Γ. Λαμπρούλης της Λάρισας και όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται: «Το ΚΚΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για το τι θα μπορούσε να προκύψει κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου σε βάρος του δασικού μας πλούτου και των λαϊκών περιουσιών, αν συνυπάρξουν μία σειρά επιβαρυντικοί παράγοντες όπως ξηρασία, υψηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι κ.λ.π. .

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι καλύτερη επί των ημερών της, όμως για τις τρεις τελευταίες αντιπυρικές περιόδους από τα ίδια τα στοιχεία του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, άλλα δείχνουν. Στην εκτίμηση όμως αυτή συνηγορούν και οι πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί της δασικής υπηρεσίας και του πυροσβεστικού σώματος που διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αφού το ποσοστό που διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προστασία των δασών είναι της τάξης του 0,035%.. Ενώ ο Μ.Ο. της μείωσης των δαπανών για το πυροσβεστικό σώμα, έτσι όπως διαμορφώνεται μέσα από τους προϋπολογισμούς των ετών 2015, 2016, 2017, 2018 της σημερινής κυβέρνησης, σε σχέση με τον τελευταίο προϋπολογισμό προ οικονομικής κρίσης του 2009, διαμορφώνεται στα 121.193.043, ευρώ και είναι μεγαλύτερος από τον Μ.Ο. των μειώσεων της τελευταίας 10ετίας που είναι 118.878.723 ευρώ.

Συνέπεια αυτών των μειώσεων είναι η παντελής απουσία προληπτικών μέτρων στα δασικά οικοσυστήματα με δασικούς δρόμους, αντιπυρικές ζώνες, υδατοδεξαμενές και η δυσχερής λειτουργικότητα του Π.Σ. στον κατασταλτικό τομέα αφού διατηρείται ένας επιβαρημένος στόλος πυροσβεστικών οχημάτων με το 55% περίπου να είναι πέραν της 20ετίας, χωρίς ουσιαστικές προσλήψεις για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών, με εργαζόμενους τριών ταχυτήτων και με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα».

* Όπως ανακοινώθηκε από το ΚΚΕ «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος κατέθεσε στη Βουλή, στις 18/10/2016, Πρόταση Νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με βάση κείμενο που επεξεργάστηκαν και επέδωσαν στα κόμματα 513 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, που εκφράζουν χιλιάδες εργαζόμενους. Παρά τις προσπάθειες της Κ. Ο. του ΚΚΕ και των συνδικάτων, η κυβέρνηση ακολούθησε απαράδεκτη πρακτική και αρνήθηκε να συζητηθεί η πρόταση νόμου στη Βουλή. Έτσι σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει την Πρόταση Νόμου με τη μορφή Επίκαιρης Επερώτησης και ζητά να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass