Καταδικάστηκε εφοριακός γιατί «ενοχλούσε» 15χρονη στο Facebook

*ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΜΕ 8.000 ΕΥΡΩ ΕΓΓΥΗΣΗ * «ΕΙΧΕ ΔΕΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, Μ’ ΕΒΛΕΠΕ ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑ», ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2018 23:10

Εκείνος εφοριακός, λίγο πριν βγει στη σύνταξη, οικογενειάρχης και άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας. Εκείνη μια μαθήτρια με εύθραυστο ψυχικό κόσμο καθότι παιδί 15 ετών που είχε να διαχειριστεί και τον χωρισμό των γονιών της.

Διατηρώντας αμφότεροι λογαριασμό με ψευδώνυμα στο Facebook άρχισαν να ανταλλάσουν μηνύματα, το περιεχόμενο των οποίων αντιλήφθηκε κάποια στιγμή η μητέρα του κοριτσιού, με αποτέλεσμα να ανησυχήσει έντονα.

Ετσι με έναν τρίτο λογαριασμό, επίσης με ψευδώνυμο, αποφάσισε να «παίξει» ένα διαδικτυακό «κυνηγητό» με σκοπό να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης. Πράγμα που πέτυχε και αφού χτύπησε την πόρτα των αρμόδιων αρχών, εισαγγελικών και ηλεκτρονικού εγκλήματος, η υπόθεση οδηγήθηκε στην αίθουσα των δικαστηρίων της Λάρισας.

Χθες το μεσημέρι, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, μετά από μια ενδιαφέρουσα και άκρως επίκαιρη για την εποχή μας ακροαματική διαδικασία, τιμώρησε με πέντε χρόνια φυλάκισης τον Λαρισαίο εφοριακό, συνταξιούχο πλέον, γιατί ενοχλούσε τη 15χρονη μέσω του Facebook.

«Κάποια στιγμή η κόρη μου δεν είχε κάνει αποσύνδεση από τον λογαριασμό της και είδα τα μηνύματα», κατέθεσε η μητέρα αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε. «Ανησύχησα ακόμα περισσότερο όταν είδα πως είχε χρήματα και μου είπε πως δήθεν της τα είχε δώσει ο πατέρας της, κάτι που είχε χρόνια να γίνει».

 «Μου φάνηκε πως είχε ψυχολογικά προβλήματα και γι’ αυτό της ζήτησα να μου μιλήσει», απολογήθηκε ο κατηγορούμενος. «Αρχίσαμε να έχουμε επικοινωνία και της είπα να της αγοράσω κάποια πράγματα, αλλά και να με φέρει σε επαφή με τους γονείς της».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το κορίτσι «είχε δεθεί» μαζί του. «Μ’ έβλεπε σαν πατέρα. Εγώ της έλεγα ωραία λόγια για να την ανεβάσω ψυχολογικά. Δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα στη ζωή μου. Είμαι ένας οικογενειάρχης…».

Ο εισαγγελέας της έδρας, ωστόσο, διάβασε κάποια από τα μηνύματα που απέστειλε στο κορίτσι και τότε τον ρώτησε αν συνάδουν όλα αυτά που είπε απολογούμενος με τα όσα έκανε. Εκείνος έσκυψε το κεφάλι και ζήτησε συγνώμη: «Ήταν μια χαζομάρα», παραδέχθηκε.

Κατηγορείτο επίσης ότι η μικρή βρέθηκε στο σπίτι του 3 φορές, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας της νεαρής Λαρισαίας κατέθεσε πως ο λογαριασμός του Facebook δεν ήταν της κόρης του, ρίχνοντας ευθύνες για τον χειρισμό της υπόθεσης στην πρώην σύζυγό του. Κάποια στιγμή μάλιστα είχε έντονο διάλογο με τη συνήγορο πολιτικής αγωγής κάτι που προκάλεσε τη διαμαρτυρία των μελών του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας που παρακολουθούσαν τη δίκη.

*Η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος ήταν διακεκριμένη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη της ηλικίας με επακολουθήσασα συνάντηση, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο συντάχθηκε απόλυτα με τις προτάσεις του εισαγγελέα της έδρας. Τον έκρινε ένοχο, καταδικάζοντας τον σε 5 χρόνια φυλάκισης μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, χωρίς να αναγνωριστούν ελαφρυντικά και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης ύψους 8.000 ευρώ.

*Πάντως ο συνταξιούχος εφοριακός, θα βρεθεί σύντομα ξανά ενώπιον της δικαιοσύνης και συγκεκριμένα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου με παρεμφερείς κατηγορίες γι’ άλλη υπόθεση.

 

ΤΙ ΤΗΣ ΕΤΑΖΕ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Ταξίδια, παπούτσια, κινητό…

 

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναγνώστηκαν πολλά μηνύματα που έστελνε ο κατηγορούμενος στη 15χρονη, κάποια με έντονο σεξουαλικό περιεχόμενο.

Σε άλλα, βέβαια, της υποσχόταν ταξίδια, της μιλούσε για γάμο, καθώς και αναφερόταν στο χρηματικό ζήτημα. «Έχεις λεφτά;» τη ρωτούσε. «Θέλω να μου ζητάς. Θα πάμε να σου αγοράσω παπούτσια, κινητό, ρολόι κι ό,τι άλλο θες», της υποσχόταν.

 

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass