ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ

Με μόνιμο προσωπικό από την 1η Ιουλίου

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2015 8:10

 

 

* Κοινωνικό Παντοπωλείο και συσσίτια

Εύλογος είναι ο προβληματισμός για την ομαλή αλλά και αποτελεσματική λειτουργία των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λάρισας και ιδιαίτερα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των Συσσιτίων, καθώς μεθαύριο Τρίτη 30 Ιουνίου λήγει και η εξάμηνη παράταση που έδωσε η δημοτική αρχή στη σύμβαση με τις ΜΚΟ που απασχολούν εργαζόμενους και εθελοντές στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας».

Όπως φαίνεται, τα στελέχη της δημοτικής αρχής είναι προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

«Τα δεδομένα είναι δύο:

Το πρώτο ότι πράγματι στις 30 Ιουνίου λήγει και η εξάμηνη παράταση των συμβάσεων του δήμου με τις ΜΚΟ που δραστηριοποιήθηκαν στις κοινωνικές δομές.

Και το δεύτερο ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ό,τι πρέπει ώστε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Συσσίτιο του δήμου να λειτουργήσουν, χωρίς να καταλάβουν τη διαφορά οι ωφελούμενοι».

Σε αυτή τη δέσμευση προχώρησε, μιλώντας στην «Ε», ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημήτρης Δεληγιάννης.

Με τον τρόπο αυτό δίνει και την απάντησή του στις αιτιάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η οποία επισημαίνει ότι με τη λήξη της σχετικής σύμβασης βρίσκονται στον αέρα, τόσο οι κοινωνικές δομές του δήμου, όσο και οι ωφελούμενοι από αυτές.

Χαρακτηριστική είναι πάντως και η τοποθέτηση του δημάρχου Λάρισας Απόστολου Καλογιάννη, ο οποίος στο περιθώριο της πρόσφατης δημόσιας διαβούλευσης για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, φορέας υλοποίησης του οποίου είναι ο δήμος, τόνισε ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι... «στα όρια».

Από την πλευρά του, ο κ. Δεληγιάννης δήλωσε ότι υπάρχει η σχετική προετοιμασία και από την 1η Ιουλίου οι κοινωνικές δομές του δήμου και το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργήσουν με τη συνδρομή μόνιμου προσωπικού, αν και υπάρχει ένας προβληματισμός για το τι μπορεί να γίνει με το εκπαιδευμένο προσωπικό – είναι 23 συνολικά τα άτομα που απασχολήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στις κοινωνικές δομές του δήμου – το οποίο έχει αποκτήσει και τη σχετική εμπειρία που είναι κρίμα να πάει χαμένη.

Την ίδια στιγμή, στις διάφορες επαφές της δημοτικής αρχής με το αρμόδιο υπουργείο έχει ακουστεί ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εγκρίνει μία τρίμηνη παράταση αυτών των συμβάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, κάτι όμως που μέχρι στιγμής παραμένει στο πλαίσιο της πληροφορίας και δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Δεληγιάννη, οι προθέσεις του υπουργείου πρόκειται να αποσαφηνιστούν τις επόμενες μέρες και ενδεχομένως να υπάρξουν διευκρινιστικές τοποθετήσεις της δημοτικής αρχής στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, την Πέμπτη 2 Ιουλίου.

Πάντως, η δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η οποία για το θέμα της συνεργασίας της με ΜΚΟ έχει από την πρώτη στιγμή ασκήσει δριμύτατη κριτική στη δημοτική αρχή, της ζητάει να αναλάβει την υποχρέωση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών διώχνοντας τις ΜΚΟ από το πρόγραμμα, να διεκδικήσει επιπλέον χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, μόνιμο προσωπικό, ανανεώνοντας για όσο διάστημα χρειαστεί τις συμβάσεις του ήδη υπάρχοντος εκπαιδευμένου προσωπικού».

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass