Υπόγειοι κάδοι σε κέντρο και συνοικίες

ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΛΛΩΝ 75, ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2018 22:45 | Τελευταία ενημέρωση: 18 Ιουν 2018 12:02

Σε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια 75 υπόγειων κάδων απορριμμάτων, προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων.

Οι υπόγειοι κάδοι θα αντικαταστήσουν ισάριθμους υπέργειους, σήμερα, κάδους συμβάλλοντας στην αισθητική αναβάθμιση αλλά κυρίως στην αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, αφού μεταξύ άλλων θα μειωθεί η διέλευση απορριμματοφόρων σε κεντρικούς πεζοδρόμους για παράδειγμα, καθώς ένας υπόγειος κάδος αντικαθιστά τρεις κοινούς τροχήλατους κάδους απορριμμάτων.

Όπως διευκρινίζει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θαν. Αδαμόπουλος, η προμήθεια των 75 υπόγειων κάδων «θα γίνει με διεθνή διαγωνισμό» ενώ «το έργο της προμήθειας 8 ακόμη υπόγειων κάδων αλλά με συμπίεση, βρίσκεται στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου και αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση». Με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Απ. Σουρλαντζή να διευκρινίζει πως «η πιλοτική λειτουργία υπόγειων κάδων στην Τρίγωνη πλατεία έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα ενώ ιδιαίτερα θετική είναι η ανταπόκριση των πολιτών».

ΣΗΜΕΙΑ

Για την τοποθέτηση των 75 υπόγειων κάδων, σε ό,τι αφορά στις συνοικίες, έχουν επιλεγεί πλατείες προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως και για το κέντρο, σε κεντρικούς πεζοδρόμους όπου θα προηγηθούν τομές για να διαπιστωθεί η ύπαρξη υπόγειων δικτύων που θα επιστρέψουν ή όχι την υπογειοποίηση.

Η προμήθεια των 75 κάδων εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Τμήματος Καθαριότητας και Αποκομιδής. Στην εισήγηση σημειωνόταν πως η Διεύθυνση Καθαριότητας, «αναζητώντας τεχνικές λύσεις ώστε αφενός να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσης των παραγομένων οικιακών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, αφετέρου να βελτιωθούν οι συνθήκες προσωρινής αποθήκευσής τους, σε ευαίσθητα σημεία που απαιτούν αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου τους», ζήτησε την «προμήθεια και εγκατάσταση 75 υπόγειων κάδων απορριμμάτων που θα τοποθετηθούν σε συστοιχίες των δύο ή τριών προκειμένου να υπάρξει διακριτή συλλογή-διαχωρισμός ανακυκλώσιμων και σύμμεικτων απορριμμάτων και, μαζί με την προμήθεια των 8 οκτώ διπλών υπόγειων συστημάτων διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους» «να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπογείωσης κάδων απορριμμάτων σε όλο τον αστικό ιστό της πόλης».

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Όπως τονίσθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ. Σουρλαντζή «οι εν λόγω υπόγειοι κάδοι, αφενός συμβάλλουν στη γενική αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου στα σημεία εγκατάστασης, αφετέρου εξασφαλίζουν αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας απορριμμάτων, καθόσον ένας υπόγειος κάδος αντικαθιστά 3 κοινούς τροχήλατους κάδους απορριμμάτων των 1.100 lt». «Οι υπόγειοι κάδοι, θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία της πόλης με έμφαση κυρίως σε πλατείες και πάρκα, όπου υπάρχουν ήδη συστάδες με μεγάλο αριθμό κάδων, που προκαλούν έτσι εκτεταμένη κατάληψη του χώρου και του οδοστρώματος» ενώ τα ακριβή σημεία τοποθέτησης θα καθοριστούν από την Διεύθυνση Καθαριότητας. Να διευκρινισθεί πως ο κάθε υπόγειος κάδος θα φέρει υπέργειο ανοξείδωτο απορριμματοδέκτη που θα οδηγεί τα απορρίμματα σε βυθιζόμενο πλαστικό κάδο, όπως συμβαίνει με τους υπόγειους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στην Τρίγωνη πλατεία.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass