Ο δημοκρατικός πολίτης ...συμμετέχει

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2018 22:22
Από τις χθεσινές εργασίες του 1ου θερινού σχολείου με θέμα «Χτίζοντας μια πόλη που μαθαίνει» Από τις χθεσινές εργασίες του 1ου θερινού σχολείου με θέμα «Χτίζοντας μια πόλη που μαθαίνει»

Με ενδιαφέρουσες συζητήσεις και στρογγυλά τραπέζια για τις πράσινες και υγιείς πόλεις, για τις πόλεις που μαθαίνουν και την κοινωνική συνοχή, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, αλλά και ομάδες εργασίας των συνέδρων στις οποίες αναλύθηκαν τα επόμενα βήματα στο πλαίσιο των τοπικών κοινωνιών ολοκληρώθηκαν χθες, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Λάρισας στο Μεζούρλο (Βιόπολη), οι εργασίες του 1ου θερινού σχολείου με θέμα «Χτίζοντας μια πόλη που μαθαίνει», στο πλαίσιο του διεθνούς επιστημονικού συμποσίου.

Ουσιαστικά παρουσιάστηκαν 13 προτάσεις καλής πρακτικής πόλεων που είχαν ως κεντρική ιδέα τον ενεργό δημοκρατικό πολίτη, ο οποίος σε εποχές στις οποίες αναπτύσσεται ο φασισμός οφείλει να δράσει αποφασιστικά. Το συμπόσιο τις δύο πρώτες μέρες παρακολούθησαν περίπου 50 εκπρόσωποι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ χθες Σάββατο, στην ανοικτή εκδήλωση, πάνω από 200 φορείς της εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης ενηλίκων, του πολιτισμού, της κοινωνικής πολιτικής αλλά και ενεργοί πολίτες. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λαρισαίων Δημήτρη Δεληγιάννη «σαφώς επιτεύχθηκε ο σκοπός του συμποσίου που ήταν «η αλληλεπίδραση των πόλεων που ασπάζονται τη φιλοσοφία της Δια Βίου Μάθησης και οι οποίες μετέχουν στο Παγκόσμιο Δίκτυο «Learning Cities» της Unesco, με την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών αναφορικά με τα προγράμματα που κάθε πόλη υλοποιεί να προσφέρονται για χρήσιμα συμπεράσματα».
Υπενθυμίζεται πως το θερινό σχολείο για τις Πόλεις που Μαθαίνουν διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».
Στη χθεσινή εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης (δεσμεύτηκε για τη συγκρότηση ενός δικτύου έξυπνων πόλεων της Ελλάδας και του εξωτερικού), ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσός, ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Μπέμπης, ο εκπρόσωπος της τοπικής ΕΕΤΑΑ Δημ. Φεγγίτης, ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο αναπληρωτής δήμαρχος Λάρισας Γ. Σούλτης, κ.α.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass