Απλήρωτοι οι νεοπροσληφθέντες στην Καθαριότητα

ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2018 22:16

Με προειδοποιητική, τρίωρη στάση εργασίας ανά βάρδια ξεκινούν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι νεοπροσληφθέντες στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Απρίλιο προσλήφθηκαν.

Την απόφαση έλαβε χθες η διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας μετά από συνέλευση των εργαζομένων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Πρόκειται για 154 εργαζόμενους του Δήμου Λάρισας, οι οποίοι με βάση τα αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ προσελήφθηκαν τμηματικά, άλλοι στις αρχές και άλλοι προς τα τέλη του περασμένου Απριλίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν εξοφληθεί τα δεδουλευμένα τους.

Ο Δήμος Λαρισαίων, όπως διευκρίνιζαν υπηρεσιακοί παράγοντες, κατέθεσε έγκαιρα τα σχετικά δικαιολογητικά τα οποία ελέγχονται ωστόσο από το Ελεγκτικό Συνέδριο Λάρισας αλλά, όπως τονίσθηκε και στη συνέλευση των εργαζομένων, «τις τελευταίες ημέρες απαιτήθηκε η προσκόμιση κι άλλων εγγράφων, όπως αντίγραφα Ποινικού Μητρώου και αστυνομικής ταυτότητας» με αποτέλεσμα να σημειώνεται καθυστέρηση στην εξόφληση.

Στη χθεσινή συνέλευση, εργαζόμενοι επισήμαναν επίσης πως «λόγω της καθυστέρησης δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα στο σπίτι τους» και τονίσθηκε επίσης η ανάγκη της επίσπευσης των διαδικασιών προκειμένου να επιλυθούν.

Την εξέλιξη κατήγγειλαν εκ μέρους της διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων οι συνδικαλιστές Ζ. Γκαραλιάκος και Δημ. Χατζήκος, σημειώνοντας επίσης την εκτίμηση ότι πρόσθετη καθυστέρηση στη συγκέντρωση εγγράφων, όπως τα Ποινικά Μητρώα, θα σημάνει περαιτέρω καθυστέρηση και στην καταβολή της μισθοδοσίας ενώ δεν αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με τον δήμαρχο Λαρισαίων.

Γενικότερα η πρόσθετη καθυστέρηση αποδόθηκε και στη γραφειοκρατική διαδικασία ενώ δεν είναι γνωστό αν αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι δήμοι της χώρας με τόσο μεγάλο αριθμό προσληφθέντων.

Σε κάθε περίπτωση και άσχετα με το ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν χθες στο Δημαρχείο, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν πληρωθεί, ενώ για τους περισσότερους (σ.σ. τους 111 από τους 154) σύντομα θα συμπληρωθεί ένα τρίμηνο χωρίς να έχουν λάβει τον μισθό τους.

ΣΤΑΣΗ 

Με αφορμή τη χθεσινή συνέλευση το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας ανακοίνωσε πως «αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας, την Τρίτη 19 Ιουνίου από τις 2.30 π.μ. μέχρι τέλος του ωραρίου για την νυχτερινή βάρδια και από 10.30 π.μ. έως 1.30 μ.μ. για την πρωινή βάρδια για όλους τους συναδέλφους που εργάζονται με τους προσωρινούς πίνακες της 3/Κ 2018 αντιδρώντας προειδοποιητικά για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων εδώ και 3 μήνες». Να σημειωθεί ότι στις 10.30 σήμερα το πρωί και στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Δημαρχείο.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass