Κόντρα στις πολιτικές και τον καιρό οι συνταξιούχοι

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2018 22:18

Με ομπρέλες και αδιάβροχα βγήκαν στους δρόμους και φώναξαν για την περικοπή των συντάξεων ζητώντας την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ανταποκρίθηκαν οι συνταξιούχοι δίνοντας δυναμικό «παρών» στην πανθεσσαλική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Λάρισα.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες οδήγησαν τους συνταξιούχους στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα συναυλιών και τον εξώστη. Οι απόμαχοι της δουλειάς δήλωσαν την αντίθεσή τους στην περικοπή των συντάξεων, ζήτησαν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και να τους δοθούν πίσω όλα εκείνα που τους έχουν περικόψει. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Παναγιώτης Πάλμος υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «παρά τις υποσχέσεις οι συνταξιούχοι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ, αντιθέτως μας έκοψαν κι άλλα. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα πάρουν από τους συνταξιούχους 18,5 δισ. και μειώνουν το ΕΚΑΣ με σκοπό να το καταργήσουν το 2019, αυτοί που έλεγαν ότι δεν θα πειράξουν τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ακολουθούν θανατηφόρα πολιτική, μειώνουν το εισόδημα, καταστρέφουν την υγεία μας και κάνουν θανατηφόρα προπαγάνδα». Ο Π. Πάλμος κάλεσε τους συνταξιούχους να μην πιστεύουν όσους υποστηρίζουν «ότι θα βγούμε από τα μνημόνια και πως έρχεται η ανάπτυξη. Οι συνταξιούχοι δεν κατεβάζουμε τον πήχη των διεκδικήσεων μας, θέλουμε πίσω αυτά που πληρώσαμε με αίμα».

Ο πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας Αστέριος Τσούτσας κάλεσε τους συνταξιούχους «να φωνάξουν “όχι” στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση», ενώ ο πρόεδρος συνταξιούχων Δημοσίου Θεόδωρος Καραγώγος υπογράμμισε: «Φεύγουν από τις τσέπες μας για να ενισχύσουν το βαμμένο με αίμα υπερπλεόνασμα. Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας». Να δυναμώσουν τη δράση τους ζήτησε ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Βόλου Γιώργος Ρούσος, ενώ ο Ηλίας Ζωγράφος από τα Τρίκαλα υποστήριξε ότι τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. «Είμαστε εδώ κόντρα στις πολιτικές, κόντρα στον καιρό. Μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε. Το μέλλον πρέπει να είναι διαφορετικό για τα παιδιά μας», σημείωσε το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου Σούλα Ακζιώτη. Για δρόμο που οδηγεί στην εξαθλίωση έκανε λόγο ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί να είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι απόμαχοι του αγώνα. Δεν μας κόβουν μόνο τις συντάξεις, αλλά αυξάνονται οι ΔΕΚΟ, ο ΕΝΦΙΑ, τα χρέη που έχουμε, όλα βοηθάνε για να φτάσουμε σε κατάσταση εξαθλίωσης. Πρέπει να αφήσουμε τα καφενεία και να βγούμε στον δρόμο».

Στο τέλος της συγκέντρωσης και παρά τη δυνατή βροχή ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης που κατέληξε στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass